Verwerken van voegmortels

De voeg geldt als mooie afronding van vakkundig aangebracht tegelwerk.

Maar waarmee moet rekening worden gehouden bij bijvoorbeeld het mengen, nawassen en reinigen?

In deze brochure geven onze specialisten spelregels, adviezen en tips om tot prachtige resultaten te komen.

Verlijmen van grootformaat tegels en platen

Het verlijmen van grootformaat tegels en platen vereist vakkennis. Waarop moet worden gelet om tot een goed resultaat te komen?

De brochure geeft tips.

Veilig aanbrengen van glasmozaïek en glastegels

Op 12 pagina’s vindt u in deze brochure een uitleg over de verschillende soorten glasmozaïek en glastegels en de toepassingsmogelijkheden daarvan. De ondergrond, het leggen en voegen van glasmozaïek alsmede benodigd gereedschap worden uitgebreid besproken.

Met adviezen en tips.

Betegelen van zwembaden

Zwembaden vormen voor architecten, aannemers en tegelzetters een aanzienlijke uitdaging. 
Deze brochure dient als hulpmiddel bij het plannen van de uitvoering, de materiaalkeuze en de verwerking van onze producten en systemen.

Met informatie over de ondergrondvoorbehandeling, soorten en uitvoering van overloopgoten, waterdichting, lijmsystemen en tips.

Kunst- en natuursteen verlijmen en afvoegen

Door vele soorten natuursteen en de eigenschappen ervan kunnen verkleuring of hechtingsproblemen optreden.

In deze brochure verstrekken wij technische informatie ter ondersteuning van verwerkers van natuursteen.
Met een overzicht en beschrijving van natuursteensoorten, tips voor het aanbrengen en afvoegen, alsmede overzicht van de geschikte tegellijmen, voegmortels en kitten.

Cementdekvloeren. Wanneer keramiek aanbrengen?

Een brochure over de eisen waaraan aan een cementdekvloer moet voldoen alvorens keramiek kan worden aangebracht. Met informatie over o.a. het restvochtgehalte, CM-meting en krimp.

Calciumsulfaat (anhydriet) gietdekvloeren als ondergrond voor keramiek

Anhydriet wordt vaak, en in Nederland nog steeds in toenemende mate, gebruikt voor vloeren. Door misverstanden over de behandeling van anhydriet ontstaan regelmatig problemen.

In deze brochure geven wij technische informatie over anhydriet als ondergrond voor keramiek. Ook vermelden wij een selectie van de PCI-producten die geschikt zijn voor verwerking op anhydriet.

Dunbedvloerverwarmingssystemen in combinatie met keramiek

Het gebruik van vloerverwarmingssystemen neemt toe. Vaak worden tegels of natuursteen te koud gevonden. Na het installeren van een geschikt vloerverwarmingssysteem wordt het keramiek ervaren als warm, duurzaam en gemakkelijk te reinigen.

Deze brochure geeft informatie over de soorten vloerverwarming en de inbouw daarvan, ondergrondvoorbehandeling en geschikte primers, lijmen, mortels en kitten.

Schimmelvorming op siliconenvoegen

Aan het oppervlak van de kit van elastisch afgedichte voegen kunnen zich schimmels vormen. Door besparende maatregelen, zoals minder verwarmen, minder ventileren en koudebruggen, worden vooral in bad en slaapkamer, in hoeken en op buitenmuren op dispersieverven, tapijten e.d. schimmels gevormd.

In deze brochure wordt uitgelegd hoe schimmelvorming ontstaat en wat (preventief) kan worden gedaan om te voorkomen dat schimmels worden gevormd.

Uitgewassen voegen in douche en badkamer

Regelmatig krijgt de tegelzetter enkele jaren na het aanbrengen van de voegen klachten over uitgewassen voegen.

In deze brochure gaan wij in op de oorzaken van schades. Verder geven wij reinigingstips en adviezen voor de keuze van een