Selecteer een regio en taal

Tegellijmsystemen voor nieuwbouw en renovatie

Een uitgebreide brochure met adviezen voor vele toepassingen, technische tips, systeemopbouwschema's, verbruikstabellen en een productoverzicht.

Op 228 pagina's vindt u informatie over voorbehandeling, waterafdichting en het verlijmen op diverse ondergronden van verschillende soorten keramiek. Met vele foto's laten wij stap voor stap de verwerking van onze producten zien. Dit vullen we aan met technische tips.

De indeling van de brochure is gericht op toepassingen, zoals badkamer, zwembad, balkon, terras, industriëne ruimte en gevel. Daarnaast geven wij de systemen op een overzichtelijke en schematische wijze weer.

In de quickfinder vindt de lezer overzichtstabellen van de belangrijkste productgroepen en producten.  

Waterdichting in natte ruimtes

Deze tweeluik geeft informatie over de afdichting onder keramiek in badkamers en douches.

Wij tonen via een voorbeeldschets systeemopbouw voor een natte ruimte, zoals een badkamer. De verwerking van de producten wordt beschreven. 

Daarnaast vindt u in de tweeluik een korte beschrijvingen van de belangrijkste producten.

Tegellijmsystemen voor zwembaden

Bij de nieuwbouw en de renovatie van zwembaden vraagt in de systeemopbouw vooral de waterdichting extra aandacht.

In deze brochure vindt u een overzicht van verschillende soorten bassins en ondergronden. De keuze en de verwerking van producten wordt aan de orde gesteld. Daarnaast besteden wij aandacht aan aangrenzende natte en droge ruimtes en saunalandschappen.

Met informatie over de belangrijkste producten die in zwembaden kunnen worden toegepast.

Complete badkamerrenovatie binnen drie dagen

In deze tweeluik schetsen wij twee methodes voor snelle renovatie: de droge en de natte methode.

Bij de droge methode worden XPS-hardschuimplaten en douche-elementen gebruikt. De natte methode betekent toepassing van snel drogende en uithardende primers, mortels, lijmen en voegmortels.

Kostenreducerend projectsysteem voor badkamers

PCI ziet zich als partner van de diverse partijen in de bouw. Wij werken nauw samen met de architect, de aannemer en de verwerker van onze producten. Hun wensen en eisen en die van de opdrachtgever zetten wij om naar praktische oplossingen.

Een goede prijs/kwaliteitverhouding, gering productverbruik en snelhardende producten stonden op de voorgrond bij het samenstellen van een systeem voor badkamerprojecten voor bijvoorbeeld woningbouwcorporaties.
Waarbij wij ons ook richten op het behouden van de kwaliteit en op duurzaamheid. Met het volste vertrouwen verstrekken wij een projectgarantie van 10 jaar.

In de tweeluik treft u meer informatie aan over het systeem, zoals een opbouwschets en productoverzicht.

 

 

Mooie resultaten met verplaatste bewegingsvoegen

Gewoonlijk moeten dilataties uit de ondergrond worden overgenomen als bewegingsvoegen in keramiek. Vooral bij het verlijmen van grootformaat tegels kan dit ten koste gaan van een gelijkmatige verdeling van voegen doordat tegels doorgesneden moeten worden.

Met onze nieuwe methode hoeven de dilatatievoegen niet meer te worden overgenomen. Deze worden bewerkt en gevuld. Na het aanbrengen van een ontkoppelingsmat kan met de zeer flexibele tegellijm PCI Flexmörtel S2 over de dilatatievoegen worden getegeld. Met als resultaat een vloer met een mooie voegverdeling.

Bekijk de tweeluik en de film over de systeemopbouw en de stapsgewijze verwerking van het systeem. 

Snel en creatief renoveren met douche-elementen en hardschuimplaten

Met waterdichte douche-elementen PCI Pecibord en XPS-hardschuimplaten PCI Pecidur kan snel, zonder slopen en zonder droogtijden, worden gerenoveerd.

In deze brochure worden de vele toepassingen hiervan getoond.

Vochtregulerend systeem voor gevels

Gutjahr, PCI en Agrob Buchtal hebben in Duitsland gezamenlijk een vochtregulerend en ontkoppelend systeem ontwikkeld. Met een speciale uitvlakmortel, tegellijm en voegmortel in combinatie met ventilatiematten en bijpassende tegels werd een oplossing gevonden voor problemen op het gebied van isolatie en vochtbelasting onder tegels op buitengevels.

In een overzichtelijke, maar uitgebreide brochure wordt het systeem beschreven.

Wij verstrekken garantie als het gehele systeem met producten van PCI, Gutjahr en Agrob Buchtal is uitgevoerd.