Selecteer een regio en taal

Afscheid technisch specialist Henk Nieuwenhuis

Na een dienstverband van meer dan 28 jaar is technisch specialist Henk Nieuwenhuis met welverdiend pensioen gegaan. Henk heeft vele jaren als gewaardeerde collega zowel onze klanten als het PCI-team ondersteund met zijn technische kennis en ervaring. Wim Niesing heeft de technische taken overgenomen. Wij bedanken Henk voor zijn inzet en wensen hem en zijn gezin een prettige invulling van deze nieuwe levensfase.

Lees verder

Prachtig mozaïek bij vispassage Doesburg

Een kunstwerk van vier reusachtige vissen met lengtes van enkele meters, weergegeven in een enorme hoeveelheid mozaïekstukjes. Daarmee is de expositieruimte van de grootste vispassage van ons land, in Doesburg, bekleed. De kunstenaar en de tegelzetter hebben er met de producten van PCI iets moois van gemaakt.

Lees verder

Nieuwe compacte brochure

Snel een keuze maken voor een tegellijm, afdichtingslaag, uitvlakmortel, voegmiddel of kit? In de nieuwe brochure “Tegellijmsystemen voor de vakman” staat een compact overzicht van het basisassortiment van PCI. Met deze selectie van producten kan de tegelzetter de meeste projecten uitvoeren. Inclusief tegellijmtabel, productoverzicht, tabel met voegkleuren en informatie over technische ondersteuning en garantie.

Lees verder

Handige werkkleding

Als vakman wil jij jezelf professioneel presenteren. Vertrouw nu niet alleen op de premiumproducten van PCI, maar ook op de praktische werkkleding. Je vindt in onze webshop o.a. shirts, broeken, truien, vesten, jassen en overhemden.

Lees verder

Van systeem naar product

Onze rubriek "Productsystemen" is vernieuwd. U vindt hier systemen voor o.a. een badkamer, terras en een zwembad, betonreparatie of kelderrenovering. Met per toepassing een schets van de systeemopbouw en een overzicht van de producten. Bij diverse systemen hebben wij ook verwerkingsvideo's toegevoegd.

Lees verder

PCI wint innovatieprijs

PCI Augsburg heeft de internationale "PlusXaward" gekregen voor duurzaam, verantwoordingsvol, vooruitdenkend en klantgericht handelen. Daarmee staat het bedrijf in één rijtje met onder andere BMW, Bosch en Miele.

De PlusXaward is de grootste internationale innovatie-award. Een onafhankelijke, internationale vakjury bepaalt aan welke bedrijven de award wordt toegekend. Het gaat dan om bedrijven die invloed op de branche uitoefenen en aan vastgestelde criteria voldoen. In 2018 verkreeg PCI ook al een PlusXaward, toen voor de epoxylijm- en voegmortel PCI Durapox Premium.

Lees verder

Nieuwe brochure over zwembaden

De waterdichte opbouw: De titel zegt al alles over onze nieuwe brochure over afdichting en tegellijmsystemen voor zwembaden.
Op een eenvoudige manier lichten wij technische aspecten toe. Van ondergrondvoorbehandeling tot soorten overloopgoten, afdichtingsmethodes, tegeltechniek tot reiniging en onderhoud. Niet alleen het bassin en het perron, maar ook de sauna's, sanitaire en kleedruimtes komen aan de orde.

Na oplevering van het tegelwerk vinden nog vele doorboringen door de tegels en het onderliggende waterdichtingsmembraan plaats, o.a. om lijnkommen, trapleuningen of speeltoestellen aan te brengen. Wij hebben een systeem ontwikkeld om alles weer 100% waterdicht te kunnen maken.

Voor een mooi en duurzaam resultaat!

Lees verder

Epoxyvoegmortel in nog meer kleuren

PCI Durapox Premium, de epoxyvoegmortel die je met hetzelfde gemak verwerkt als een cementhoudende voegmortel: nu in 17 kleuren beschikbaar.
Wij hebben de kleuren pergamon, jasmijn, notenbruin en reebruin aan het assortiment toegevoegd. Om nog meer in te spelen op actuele trends bij tegels. De kleuren zijn afgestemd met de kleuren van onze siliconenkitten.

Bekijk de nieuwe flyer.

Lees verder

PCI Nanofug Premium in nieuwe kleuren

Onze premium voegmortel is beschikbaar in nieuwe kleuren. Aangepast aan de trends kunt u kiezen uit meer bruine tinten en is er o.a. leisteengrijs bijgekomen. Het totale aantal kleuren bedraagt nu 28.

Bekijk de flyer of de productinformatie.

Voor een nog mooier resultaat: de kleuren van de kitten PCI Silcoferm S en PCI Silcofug E zijn exact afgestemd op de kleuren van onze voegmortels.

Lees verder

Cementgebonden of epoxy voegmortel

Wat zijn de voordelen en de nadelen van cementgebonden en epoxyhoudende voegmortels? Bekijk onze flyer.

Lees verder

PCI-systemen in groot zwembad Amersfoort

Met tegellijmsystemen van PCI werden drie bassins, kleedruimtes en douches afgedicht en betegeld in het nieuwe zwembad Amerena in Amersfoort. Het zwembad behoort tot de grootste in Nederland, met een olympisch 50-meter-bad met 10 banen, een bad voor recreatief zwemmen en een bad met springplanken en duiktorens die voor schoonspringen kunnen worden gebruikt. De opening van het zwembad, onderdeel van sportcomplex Amerena, vond plaats van 20 tot en met 22 april 2018.

Het gehele systeem van PCI is toegepast, van primer en uitvlakmortel tot afdichtingsmateriaal in het bassin, tegellijmen, voegmortels en kitten. Dit is één van de vele zwembadprojecten waarin het afgelopen jaar producten van zwembadspecialist PCI zijn toegepast.

Lees verder

PCI Durapox Premium

De epoxylijm en -voegmortel die eenvoudig te verwerken is, zoals een cementaire mortel. In handige kleine verpakking (2 en 5 kg) voor badkamer of keuken, maar ook geschikt voor zwembaden. PCI Durapox Premium is niet alleen een chemisch resistente lijm, maar ook een hoogwaardige voegmortel in 15 kleuren, die homogeen en langdurig mooi blijven. Bekijk de verwerkingsvideo.
Geen restsluier
bij besproeien van tegels voor de laatste wasbeurt met PCI Durapox Finish.

Lees verder

PCI Flexmörtel Premium

De nieuwe tegellijm voor keramiek en natuursteen: vooral geschikt voor balkons en terrassen. Al snel (restvocht <4%) te gebruiken op een verse cementdekvloer. PCI Flexmörtel Premium heeft een droogtijd slechts 4 uur en een lange verwerkingstijd van 90 minuten.
En zet binnenshuis gerust een week na het betegelen de vloerverwarming volledig aan. Een langdurig opstookprotocol is niet nodig!

Lees verder

PCI Pecitape Protect, bescherming onder siliconenkit

Dit zelfklevende band met stalen netje verhindert dat het onderliggende kimband wordt beschadigd bij het vervangen van de siliconenkit in bijvoorbeeld een badkamer. Eenvoudig aan te brengen voordat wordt getegeld. Bekijk de verwerkingsvideo in de rubriek "productinformatie".

Lees verder

Duurzaamheid bij PCI en BASF

Zowel bij PCI als BASF staat duurzaamheid hoog op de agenda. Beginnend met hoge productkwaliteit, dus lange levensduur, via recycling, stofarme en emissiearme producten en CO2-ladder tot EPD en BREEAM.

Voor vele PCI-producten beschikken wij over certificaten.
Het Duitse EC-certificaat "zeer emissieárm" betekent dat het product nauwelijks vluchtige organische stoffen vrijgeeft. Bekijk onze flyer voor meer informatie en een voorbeeldsysteem met PCI-producten.  
Een EPD (environmental product declaration) verzamelt milieugegevens van producten op basis van een levenscyclusanalyse.

Op de productinformatie staan logo's van de certificaten. Zowel EC als EPD geven credits om een BREEAM-certificaat te verkrijgen.

PCI Augsburg licht in een brochure toe wat het bedrijf bijdraagt aan duurzaamheid.

BASF heeft een groeiend aantal producten dat via de biomass balance methode wordt geproduceerd. Hierbij wordt in de naftakraker van BASF zowel gebruik gemaakt van hernieuwbare (biobased) grondstoffen als van fossiele grondstoffen. De biobased producten zorgen ervoor dat het gebruik van fossiele grondstoffen afneemt.

Kijk voor meer informatie over duurzaamheid van BASF ook op de website basf.nl of basf.com.

Lees verder

Technische badkamertraining

Wij verzorgden 8 februari jl. een technische cursusdag inclusief offertetraining voor badkamers. Dat is een mooie gelegenheid voor professionele tegelzetters en klussers om niet alleen bij te scholen en maar ook onderling ervaringen uit te wisselen.

Wilt u deelnemen aan één van de volgende trainingen? Neem dan contact met ons op.

Lees verder

Bouwmaat-films over tegelwerk

Bouwmaat heeft enkele mooie instructievideo's gemaakt over tegelwerk met PCI-producten. Bekijk de films "Betegelen van een badkamer" en "Vloertegels op vloerverwarming leggen". Een mooie aanvulling op de PCI-instructiefilms.

Lees verder

Hartelijk welkom op onze vernieuwde website

Ook op smartphone is de website nu goed bruikbaar. De veel geraadpleegde verbruiksberekenaar staat helemaal bovenaan.

Via de de “Systemen” en “Toepassingen” kunt u snel zoeken naar alle informatie over bijvoorbeeld een badkamer, zwembad of kelder. Of gebruik de zoekmachine, die toont per toepassing de meest geschikte producten. Bijvoorbeeld op een ondergrond van hout, anhydriet, op een cementdekvloer of voor een kelder of badkamer.

Lees verder

Animatiefilms badkamerrenovatie en snel tegelen op vloerverwarming

Bekijk nu de stap voor stap opbouw van een tegellijm- en waterdichtingssysteem in een badkamer in onze nieuwe animatiefilm. In de tweede film laten wij zien hoe snel je de vloerverwarming kunt aanzetten na het leggen en betegelen van een cementdekvloer. Beide films staan op YouTube.

Lees verder

Technische data PCI Nanolight gewijzigd

Door een vernieuwde receptuur is de hoeveelheid aanmaakwater van tegellijm PCI Nanolight gewijzigd. Oude en nieuwe verpakkingen mogen bij het aanmaken niet worden gemengd. Op de nieuwe verpakking staat "neu". Het verbruik van deze tegellijm is nu nog lager en ca. 45% van het verbruik van een traditionele tegellijm. U vindt alle technische gegevens in de productinformatie.

Lees verder

Wij hadden een succesvolle Bouwbeurs

Van 6 t/m 10 februari 2017 hadden wij een stand tijdens de Bouwbeurs in Utrecht. BASF heeft per 1 januari jl. de merken Ceresit en Thomsit in West-Europa overgenomen. Op onze stand hebben wij deze gepresenteerd. Daarnaast stond PCI Nanofug Premium in de schijnwerper, nu deze voegmortel ook geschikt is voor natuursteen. En tegellijm PCI Flexmörtel S2, te gebruiken op een verse cementdekvloer (na 3 dagen), waarbij 7 dagen na het tegelen de vloerverwarming al volledig kan worden aangezet (zonder opstookprotocol).

Bekijk meer foto's in het beursoverzicht.

Lees verder

PCI Nanofug Premium nu ook geschikt voor natuursteen

De populaire voegmortel PCI Nanofug Premium kan nu ook worden toegepast voor natuursteen en PCI heeft het aantal kleuren uitgebreid naar 24. De nieuwste kleur is jurabeige.

De voordelen op een rij:

 • Voor keramiek (met lage wateropname) en natuursteen
 • Voor binnen en buiten
 • Voor voegbreedte van 1 tot 10 mm
 • In 24 kleuren
 • Goed te reinigen, waterafstotend
 • Fijne structuur, mooie voeg
 • Bestand tegen zure reinigingsmiddelen
 • Goed te wassen na het afvoegen
 • Regenvast en beloopbaar na 2 uur
 • Verpakking: emmer van 5 kg of zak van 15 kg
 • Zeer emissiearm

Meer informatie in de brochure en de productinformatie.

Lees verder

BASF heeft divisies Thomsit en Ceresit van Henkel overgenomen

BASF heeft per 1 januari 2017 twee bouwdivisies van Henkel in West-Europa overgenomen. Het gaat daarbij om de merken Thomsit (projectvloerlijmen) en Ceresit (tegellijm- en afdichtingssystemen). De bedrijfsactiviteiten van de merken gaan vallen onder de PCI-groep

BASF Nederland B.V. is in de Benelux agent voor PCI en verzorgt de verkoop, technische ondersteuning en marketing van PCI-producten. Daar zijn nu de Ceresit- en Thomsit-producten aan toegevoegd.

Lees verder

Architecten kiezen PCI weer als beste lijmfabrikant

PCI ontving op 10 november 2016 de "Architect's Darling" in Goud in de rubriek "lijm en mortel". Ruim 1.600 Duitse architecten deden mee bij deze verkiezing. In de rubriek "afdichtingen" kreeg PCI ook nog dezelfde prijs in Zilver.

Lees verder

Gekleurde egalisatievloer met uitzicht op Erasmusbrug

Op de 29e etage van "De Rotterdam" ligt een prachtige, gekleurde kantoorvloer van 230 m² met egalisatiemortel PCI Periplan White als toplaag. De anhydrietondergrond werd voorbereid met twee lagen epoxyprimer PCI Epoxigrund Rapid, waarbij de tweede laag is ingestrooid met kwartszand. Als verzegeling dienden twee lagen Mastertop TC 442 W clear. Kijk voor meer foto's van dit mooie project in de rubriek "referenties" en bekijk voor informatie over de toepassing van PCI Periplan White de flyer.

Lees verder

VLK Tegeltechniek Vakdag in maart 2017

De leveranciers die aangesloten zijn bij de VLK (vereniging van lijmen en kitten) verzorgen gezamenlijk een trainingsdag. Deze was gepland voor 14 oktober 2016, maar vanwege grote drukte bij mogelijke deelnemers wordt deze uitgesteld naar 10 maart 2017.

 

Op deze nieuwe opleidingsdag is het ook mogelijk een masterclass te volgen: (a) wellness en (b) terrassen.

Na afloop van deze praktijkgerichte dag krijgen de deelnemers een certificaat.

Heeft u interesse in deelname? Of wilt u meer informatie? Stuur dan een bericht met uw contactgegevens naar info@vlk.nu.

Lees verder

Nieuwe brochure betonreparatie PCI Repafast

Verkeerswegen, garageopritten, vloeren in voedingssector, koelcellen, start- en landingsbanen: PCI Repafast reparatiemortels kunnen onder de meest lastige omstandigheden worden ingezet voor reparatie, montage en plaatsing van bijvoorbeeld putdeksels en straatgarnituur.

Wij hebben ze in een handige brochure op een rijtje gezet:

PCI Repafast Tixo, de veelzijdige
PCI Repafast Fluid, de vloeiende
PCI Repafast APS 40, de bikkel, te verwerken tot -25°C

 

Lees verder

Nieuwe brochure betonreparatiemortels/snelcement PCI Polyfix

Om altijd bij de hand te hebben: om waterlekkages te dichten, machines te verankeren, leuningen te monteren, injectiegaten en scheuren te vullen. De reparatiemortels PCI Polyfix kunnen het allemaal.

In een nieuwe brochure hebben wij deze producten en hun toepassingen overzichtelijk samengebracht.

Lees verder

Nieuwe, stabiele vloertegellijm voor zware keramische en natuursteentegels

PCI FT Ment, met een lijmbed van 2 tot 25 mm, is speciaal ontwikkeld voor oneffen vloeren en zware tegels. Deze liggen stabiel in het lijmbed, zonder te zakken.

Met een laag verbruik, een verwerkingstijd van ca. 3 uur en een uithardingstijd van 7 uur levert deze tegellijm vele voordelen op. De lijm is niet alleen te gebruiken om keramiek en (verkleuringsongevoelig) natuursteen aan te brengen, maar ook om oneffen ondergronden uit te vlakken.
Voor binnen, ook bij vloerverwarming, en buiten, zoals op balkons en terrassen.

PCI FT Ment wordt geleverd in zakken van 25 kg.

Lees verder

Nieuwe technische brochure over het afvoegen van tegelwerk

Hoe kan bij het afvoegen het mooiste resultaat worden verkregen? Onze specialisten geven richtlijnen, adviezen en tips in deze nieuwe brochure uit de reeks "Ter Zake".

Lees verder

PCI Pecilastic U nu nóg eenvoudiger aanbrengen

De waterdichtings- en ontkoppelingsmat PCI Pecilastic U heeft enkele veranderingen ondergaan die de verwerking vereenvoudigen. Het gewicht van een rol van 5 meter is 20% lager. Daarnaast wordt het op maat snijden vergemakkelijkt doordat de noppen parallel liggen en er een meetlijn is opgedrukt. Ten slotte is na het uitrollen geen verzwaring meer nodig want de rol blijft vanzelf vlak liggen.
PCI Pecilastic U wordt vooral toegepast op kritische en nog relatief vochtige ondergronden of op balkons. De mat ontkoppelt, is scheuroverbruggend en waterdicht. Een verder voordeel is dat snel verder kan worden gewerkt omdat na het verlijmen van de mat al snel tegels erop kunnen worden gelijmd.

Lees verder

Bepaal zelf de verwerkingstijd van reparatiemortel

Een verwerkingstijd op maat tussen 3 tot 20 minuten: dat kan door de reparatiemortels PCI Polyfix Plus en Polyfix Plus L in de gewenste verhouding te mengen. De tweede geldt als vervanging voor de veel toegepaste PCI Repakwik.

Snelcement PCI Polyfix Plus heeft een verwerkingstijd van 3 minuten en een uithardingstijd van 5 minuten. Bij de langzamere versie Polyfix Plus L zijn die 20 minuten. De laagdikte bedraagt tussen 5 en 50 mm, waarbij de mortels waterdicht zijn vanaf 10 mm. Ze zijn betongrijs en worden toegepast voor o.a. schachtringen, rioleringsbuizen, het maken van holle plinten en herstelwerk aan prefabbeton. Al na 2 uur kan verkeer erover rijden.

Verpakking: zak van 25 kg of emmer van 16 kg.

Lees verder

Vloerverwarming 7 dagen na het tegelen volledig aanzetten

Geen opstookprotocol nodig! Dat is één van de vele voordelen van de vier tegellijmen PCI Flexmörtel. Kijk in de nieuwe brochure wat deze lijmen verder nog te bieden hebben.

Lees verder

Projectlijmsystemen voor parket, PVC en vloerbedekking

Nieuw: compleet assortiment projectlijmen: van primer en egalisatiemortel tot  lijm voor diverse vloerbekledingen. Ook op o.a. anhydriet en houten vloeren kunnen deze worden toegepast.

Het assortiment omvat

 

 

Lees verder

Building Holland - beurs en event voor bouw en vastgoed

Wij waren van 22 t/m 24 maart 2016 vertegenwoordigd op de beurs "Building Holland" in de RAI in Amsterdam. Dit evenement vormde een combinatie van beurs, kennis delen, netwerken en concepten. Het inhoudelijke programma bevatte diverse lezingen van topsprekers.

 

Lees verder

PCI Nanofug Premium ook verkrijgbaar in zak van 15 kg

Deze populaire voegmortel is nu ook leverbaar in zakken van 15 kg in de kleuren zilvergrijs, basalt, heldergrijs, zandgrijs, cementgrijs en antraciet. Het complete gamma, bestaand uit 23 kleuren, wordt ook nog steeds geleverd in emmers van 5 kg.

Lees verder

Snelle productinformatie met interactieve pdf

Met een nieuw, interactief PDF-bestand vind je snel info over onze producten. Selecteer een product via het alfabetisch overzicht of de productgroepen. Zoek snel korte informatie over een product of volg de link naar de uitgebreide productinformatie op onze website. Dit kan alles met behulp van het  interactieve productoverzicht.

Lees verder

Nieuwe algemene voorwaarden

De algemene voorwaarden van PCI Augsburg zijn gewijzigd. Onze afnemers ontvangen deze met de prijslijst 2016. Bekijk hier de nieuwe voorwaarden.

Lees verder

Vrijwilligerswerk team PCI

Op vrijdag 9 oktober hebben wij vrijwilligerswerk verricht bij kinderboerderij en educatief centrum MEK in Oosterhout. Met onze producten hebben wij drie vloeren geëgaliseerd. Twee volières kregen van ons een nieuw dak, zodat er geen vogels en water meer doorheen kunnen. Binnenkort zullen wij de vloeren nog van een coating voorzien.

Lees verder

Vacature buitendienstmedewerker België

Wij bouwen onze marktpositie in België uit en zijn op zoek naar een dynamische en enthousiaste collega met commerciële vaardigheden, technische kennis en ervaring in de bouwbranche.

 

Wat u kunt verwachten:
Als Commercieel-Technisch Rayonmanager bent u verantwoordelijk voor verkoop, relatiebeheer, technische adviezen, service en ondersteuning, het begeleiden van projecten en organiseren van demonstraties en trainingen.
U heeft contacten met zowel de bouwmaterialenhandel als de verwerkers en voorschrijvers van onze producten, zoals tegelzetters, bouwbedrijven en architecten.

Wat wij verwachten:
Voor deze functie zijn wij op zoek naar een dynamische en zelfstandige vertegenwoordiger die beschikt over een commerciële en/of technische opleiding. U heeft beroepservaring en aantoonbare technische kennis van tegeltechniek en bouwmaterialen. De bouw en bij voorkeur de bouwmaterialenhandel en/of de tegelbranche kent geen geheimen voor u.U beschikt over HBO werk- en denkniveau, kennis en ervaring met verkoopinformatiesystemen en MS Office (m.n. Excel, Word en Powerpoint). Uw taalvaardigheid in het Nederlands en Frans is zeer goed. Kennis van het Duits en Engels is wenselijk.

Wij bieden:
Een verantwoordelijke functie met voldoende uitdagingen en goede mogelijkheden voor de toekomst in een gemotiveerd en enthousiast team.
Een grondige inwerkperiode met persoonlijke begeleiding en trainingen.
Een aantrekkelijke beloning, goede sociale voorzieningen en een bedrijfsauto.

Informatie
Voor informatie over deze functie kunt u contact opnemen met de heer Wilfried Brouwer, Senior Business Manager PCI Benelux, telefoon 0031 6 4296 8124, wilfried.brouwer@basf.com.

Solliciteren
U kunt solliciteren door contact op te nemen met wetalent.

Lees verder

Stoere cadeaus bij pastalijm PCI Pecicoll XL

Spaar voor een mini-auto, streetracer, monsterstruck, helicopter, drone of GoPro sport/actiecamera. Koop tijdens de actiemaanden augustus t/m november voldoende PCI Pecicoll XL om het geschenk van je keuze te krijgen.

 

Kijk voor meer informatie op de actiepagina.

Lees verder

Egalisatiemortel met artistieke uitstraling

Krijg prachtige effecten, van wolken en marmer tot terrazzolook, door toevoeging van kleurpigment en instrooien van chips met egalisatiemortel PCI Periplan White.

De emissiearme egalisatiemortel kan in een binnenruimte worden aangebracht op beton, een zandcementdekvloer of anhydriet in een laagdikte van 3 tot 8 mm. PCI Periplan White is geschikt voor toepassing bij vloerverwarming en al beloopbaar na ca. 4 uur.

   

De egalisatielaag kan worden behandeld met (oxan)olie of impregneermiddel, of worden afgewerkt met één van de slijtvaste en UV-bestendige vloerverzegelingen van PCI, zoals PCI Zemtec Top of PCI Finopur.
De egalisatiemortel wordt geleverd in zakken van 20 kg.

Bekijk de eigenschappen in één oogopslag en foto's van PCI Periplan White in de flyer. Daarin is ook een kleurenschema opgenomen met de mengverhoudingen van kleurpigmenten en de bijbehorende verschillende kleurtinten van de egalisatiemortel.

Training "Vloersystemen"
Op 18 november a.s. verzorgen wij een training over vloersystemen voor aannemers, klusbedrijven, vloerenbedrijven en andere verwerkers waarin ook PCI Periplan White in theorie en praktijk aan de orde komt.
De training wordt gehouden bij Bouwmensen in Nieuwegein.

Lees verder

Nieuwe, uitgebreide brochure "Tegeltechniek"

Ondergrondvoorbehandeling, technische tips, producttabellen, verwerking stap voor stap, toepassingen van badkamer tot balkon. In de nieuwe brochure "Tegeltechniek" vinden architecten, aannemers en verwerkers uitgebreide technische informatie over alle onderwerpen die met het aanbrengen van tegellijmsystemen te maken hebben.

 

Lees verder

Sterke en duurzame systemen voor herstel in aardbevingsgebieden

In een overzichtelijke brochure tonen wij een selectie van de sterkste en snelste systemen om schade na aardbevingen te herstellen. Buitenmuren, kelders en funderingen, balkons, betonnen vloeren, binnenwanden- en vloeren, tegelwerk, veestallen en industriële ruimtes komen aan de orde. Inclusief technische tips en een productoverzicht.

Schade aan woningen en gebouwen, zoals na aardbevingen, heeft een grote impact op de bewoners. Zij zullen het waarderen als een renovatie binnen een korte tijd kan worden afgerond. Verder moeten sterke en hoogwaardige systemen vakkundig worden aangebracht om de kans op nieuwe schade zo klein mogelijk te houden. De systemen die wij in de brochure beschrijven, voldoen hieraan.

 

Lees verder

Brochure over tegelsysteem voor gevels

Geen vochtproblemen op gevels met het systeem van PCI, Gutjahr en Agrob Buchtal. In een nieuwe, nederlandstalige brochure vindt u alle informatie over dit systeem.

Gutjahr, PCI en Agrob Buchtal hebben in Duitsland gezamenlijk een vochtregulerend en ontkoppelend systeem ontwikkeld. Met een speciale uitvlakmortel, tegellijm en voegmortel in combinatie met ventilatiematten en bijpassende tegels werd een oplossing gevonden voor problemen op het gebied van isolatie en vochtbelasting onder tegels op buitengevels.

Kijk ook bij "Toepassingen" en bij "Referenties".

Lees verder

PCI Flexmörtel S2 Rapid - sterk en snel

Na de zeer sterke en flexibele PCI Flexmörtel S2 hebben wij hiervan een snel uithardende versie voor vloeren ontwikkeld die al na 5 uur beloopbaar is. Ook deze nieuwe lijm PCI Flexmörtel S2 Rapid haalt een hechtsterkte die driemaal hoger is dan de norm vereist.

Zodra een verse cementdekvloer beloopbaar is, gemiddeld na 3 dagen, kunnen met PCI Flexmörtel S2 Rapid tegels worden aangebracht. Al na vijf uur kan het afvoegen beginnen.

 

De tijdswinst wordt nog groter bij vloerverwarming, want bij toepassing van PCI Flexmörtel S2 Rapid is geen opstookprotocol nodig. Zeven dagen na het verlijmen kan de vloerverwarming volledig worden aangezet.

De goede hechtsterkte maakt de lijm geschikt voor het verlijmen op een balkon, op een lastige ondergrond met moeilijke hechting of op een gemengde ondergrond. Ook bij het aanbrengen van grootformaat tegels leveren de uitstekende hechtsterkte en de grote flexibiliteit voordelen op.

Door de kristallijne waterbinding wordt aanmaakwater binnen enkele uren gebonden. Dit is vooral belangrijk bij het verlijmen van natuursteen, omdat door de snelle waterbinding de kans op verkleuring of vervorming wordt beperkt.

PCI Flexmörtel S2 Rapid voldoet aan EN 12004 C2FE en is zeer emissiearm volgens de Duitse Emicode met betrekking tot vluchtige organische stoffen.

De tegellijm wordt geleverd in zakken van 20 kg.

Lees verder

PCI Flexmörtel S1 Rapid vervangt Flexmörtel Schnell

Na de flexibele tegellijm PCI Flexmörtel S1 hebben wij een snel uithardende versie ontwikkeld. Deze vervangt PCI Flexmörtel Schnell, die in juni uit het assortiment is genomen.

PCI Flexmörtel S1 Rapid is geschikt voor wand en vloer, binnen en buiten, op o.a. zandcementdekvloeren en beton. Zowel keramiek als natuursteen kan hiermee worden aangebracht.

 

 

Zodra een verse cementdekvloer restvochtgehalte van maximaal 4% heeft, kan met de nieuwe lijm keramiek worden aangebracht. Al na drie uur kan het afvoegen beginnen.

De tijdswinst wordt nog groter bij vloerverwarming, want bij toepassing van PCI Flexmörtel S1 Rapid is geen opstookprotocol nodig. Zeven dagen na het verlijmen kan de vloerverwarming volledig worden aangezet.

Door de kristallijne waterbinding wordt aanmaakwater binnen enkele uren gebonden. Dit is vooral belangrijk bij het verlijmen van natuursteen, omdat door de snelle waterbinding de kans op verkleuring of vervorming wordt beperkt.

PCI Flexmörtel S1 Rapid voldoet aan EN 12004 C2FT S1 is zeer emissiearm volgens de Duitse Emicode met betrekking tot vluchtige organische stoffen.

De tegellijm wordt geleverd in zakken van 5 en 20 kg.

Lees verder

Vier tegellijmen PCI Flexmörtel S1/2/Rapid

In een handige tabel vergelijken wij de eigenschappen van de vier PCI Flexmörtel tegellijmen. Met toepassing en technische gegevens.

Speciaal voor verse cementdekvloeren hebben wij deze vier tegellijmen ontwikkeld. Zij worden onder garantie na 3 dagen respectievelijk bij een restvochtgehalte van 4% op cementdekvloeren toegepast. Bij vloerverwarming hoeft geen opstookprotocol te worden aangehouden; 7 dagen na het verlijmen van keramiek mag de verwarming volledig worden ingeschakeld.

Zodra een cementdekvloer beloopbaar is (gemiddeld na 3 dagen) kan al keramiek worden aangebracht met de zeer flexibele PCI Flexmörtel S2 of de snel uithardende versie PCI Flexmörtel S2 Rapid (alleen voor de vloer, droogtijd 5 uur), die voldoen aan C2 TE S2 c.q. C2FE S2. Deze tegellijmen zijn supersterk, met een hechtsterkte die driemaal zo hoog is dan die in de norm vereist (1,0 N/mm²). Vooral voor grootformaat platen op vloerverwarming en buitentoepassingen worden de S2-mortels aanbevolen. Toepassing kan niet alleen als dunbed en middenbed, maar ook als vloeibed, ter vervanging van de buttering-floating methode. Op beton kan al na 28 dagen keramiek worden verlijmd. Deze lijm levert een de verwerker dus in vele opzichten tijdsbesparingen op.


Met PCI Flexmörtel S1 wordt keramiek op zandcementdekvloeren verlijmd zodra het restvochtgehalte is gedaald tot 4%. Deze mortel voldoet aan de norm C2 TE S1. De snelle versie PCI Flexmörtel S1 Rapid heeft een droogtijd van 3 uur.

Lees verder

Egalisatiemortel PCI Periplan Multi, een multitalent

Breed inzetbaar is de nieuwe en sterke egalisatiemortel PCI Periplan Multi: binnen en buiten, woningen en industrie, onder tegels of als eindlaag, geschikt voor vloerverwarming. En dan ook al na 4 uur beloopbaar.

De na zeven dagen bereikte hechtsterkte van 40 N/mm² maakt de vezelversterkte egalisatiemortel goed bestand tegen mechanische belasting, zodat deze kan worden ingezet in zowel woningen, ook bij vloerverwarming, als in bedrijfsruimtes, zoals garages en werkplaatsen.

Het aanmaken en verwerken PCI Periplan Multi is eenvoudig. De uit slechts één component bestaande mortel wordt met water aangemaakt en is daarna goed vloeibaar en zelfnivellerend. Verwerking kan handmatig of door middel van verpompen plaatsvinden. Laagdikte van 3 tot 40 mm.

De mortel is al na 4 uur beloopbaar. Als geen keramiek of vloerbedekking wordt aangebracht, kan zo nodig na 24 uur een verzegelingslaag worden aangebracht.

PCI Periplan Multi is verpakt in zakken van 25 kg en verkrijgbaar bij de professionele bouwmaterialenhandel.

 

Lees verder

Snelle afdichting van kelders en balkons

Al na 4 uur is PCI Barraseal Turbo bodemvocht, stuwend en drukkend water in kelders, op funderingen en balkons de baas. De flexibele waterafdichtingslaag is inzetbaar op zowel een cementhoudende als een bitumenondergrond, zonder primer.

PCI Barraseal Turbo kan ook worden gebruikt in watertanks tot een vulhoogte van 6 meter of om drainage- en isolatieplaten te verlijmen. De uit twee componenten bestaande afdichtingslaag is UV-bestendig en levert verder qua waterdichting dezelfde prestaties als een bitumenafdichting.

Verwerking is eenvoudig: rollen, kwasten of spachtelen. Na 6 uur kan de bouwput worden gevuld. Zo nodig kan de afdichtinglaag worden geverfd of gepleisterd.

Het rendement van PCI Barraseal Turbo is hoog: 90% van de natte laagdikte (minimaal 2,3 tot 3 mm) blijft behouden als droge laagdikte.

Verpakking: set van 20 kg in een kunststofemmer

Lees verder

Snel een product zoeken met de productkeuzetool

Wij hebben de bestekservice omgebouwd tot een handige en eenvoudige productkeuzehulp. Via enkele keuzemogelijkheden vindt de verwerker, aannemer of architect meteen de voor de gekozen toepassing geschikte producten. Daaraan gekoppeld zijn korte informatie en een link naar de volledige productinformatie of bestekteksten.

Lees verder

Compleet emissiearm lijmsysteem

Om binnenshuis de vluchtige organische stoffen te beperken, ontwikkelde PCI een lijmsysteem dat emissiearm is: van primer en egalisatiemortel tot waterdichting, tegellijm en kit.

Het Duitse keurmerk "Emicode" wordt door een onafhankelijk instituut toegekend. In de product-informatie vindt u de vermelding EC1, EC 2 of EC1 Plus.

Wij hebben de informatie over emissiearme producten en de beschrijving van het keurmerk in een flyer verzameld.
Kijk voor meer informatie ook op www.emicode.de.

Lees verder

Tijd voor buitenklussen!

Gevel hydrofoberen? PCI heeft diverse types hydrofobeermiddel en anti graffiti coating met de naam Silconal. Bijvoorbeeld PCI Silconal W, een watergedragen impregneermiddel voor gevels. Vraag vrijblijvend advies!

Lees verder

Tijd voor de tuin

Tuinpalen zetten? Doe dat snel en eenvoudig zonder mengen met PCI Pavifix FFM. Poeder in het gat vullen, water met de gieter erover en klaar! Handig ook voor speeltoestellen.

Kijk voor het afvoegen van tuinpaden, garageopritten en wegen ook bij andere types PCI Pavifix.

Lees verder

GRATIS bij PCI Flexmörtel S2: een tile leveling set!

Speciale actie voor tegelzetters: GRATIS een Fixplus tile leveling set bij 20 zakken PCI Flexmörtel S2. Probeer deze supersterke en flexibele lijm uit en ervaar de vele voordelen!

Hiermee verlijm je tegels al na 3 dagen op een zandcementdekvloer. De lijm is verder vooral geschikt voor grote tegels en vloerverwarming. Geen opstookprotocol nodig, de verwarming na 7 dagen volledig aanzetten! Met volledige garantie.

Kijk op onze actiepagina voor de voorwaarden om de tile leveling set te krijgen.

Lees verder

Bitumenafdichting PCI Pecimor in nieuwe verpakking

Wij leveren vanaf begin 2015 de bitumenafdichting voor kelders in vierkante emmers in plaats van ronde blikken of emmers. Elk product heeft een andere kleur deksel, zodat dit goed te herkennen is.

De emmers bestaan voor 50% uit gerecyclede kunststof. Ze zijn eenvoudig te openen, handig te dragen door de goede handgreep en goed stapelbaar.

Lees verder

Nieuwe kleuren PCI Nanofug Premium

Het kleurengamma van de voegmortel PCI Nanofug Premium hebben wij uitgebreid met bruine kleuren, die o.a. passen bij houtkleurige afwerkingen. Het gaat om oker, beigebruin, helbruin, intensiefbruin en roodbruin. Daarmee is de voegmortel leverbaar in 23 kleuren, die passen bij de siliconenkitten.

Bekijk ook de brochure over PCI Nanofug Premium.

Lees verder

Uniek systeem voorkomt vochtproblemen op buitengevels

Een nieuw vochtregulerend en ontkoppelend systeem maakt het mogelijk tegels op buitengevels te verlijmen met een duurzaam en mooi resultaat.
PCI, Gutjahr (CeraVent matten) en Agrob Buchtal (tegels) hebben dit systeem ontwikkeld.

PCI Fassadenkleber, PCI Fassadenspachtel en PCI Fassadenfug en ventilerings- en ontkoppelingssysteem CeraVent van Gutjahr vormden de basis. De Gutjahr-matten werden gelijmd en vervolgens met pluggen in de ondergrond verankerd. Nadat een spachtellaag was aangebracht, kon daarover worden getegeld. Deze geïsoleerde tegelafwerking is mooi, slijtvast en kan eenvoudig worden schoon gehouden.

Bekijk het systeeminformatieblad, met een schets van de opbouw en productoverzicht. In de brochure van Gutjahr vindt u uitgebreide informatie over het systeem.

 In Nederland zijn de mortels van PCI in 2014 voor de eerste keer op grote schaal toegepast op de gevels van vijf flats in Naaldwijk. Het vakblad "Tegeltotaal" heeft hierover een redactioneel artikel geplaatst. Ook de Cobouw heeft aandacht besteed aan dit systeem.

Lees verder

Terugblik op een succesvolle Bouwbeurs

Tijdens de Bouwbeurs 2015 hebben wij op onze stand met vele relaties interessante gesprekken gevoerd en onze nieuwe systemen voorgesteld. Daarnaast verzorgden wij de hele week praktische demonstraties op het klussenplein (ZZP-plein).

Wij danken de vele Bouwbeursbezoekers voor hun bezoek in onze stand en hun interesse in onze systemen.

Bekijk ook de foto's over onze aanwezigheid tijdens de beurs.

Lees verder

PCI verzorgt 10 trainingen in 2015

Verwerkers kunnen bij PCI hun kennis uitbreiden en met elkaar ervaringen uitwisselen. Tien trainingen over o.a. lijmsystemen, betonreparatie, kelderafdichting, vloerafwerking en bestrating hebben wij daarvoor ingepland.

De trainingen duren en dag en combineren theorie met praktijk. Zij zijn algemeen toegankelijk voor professionele verwerkers die ingeschreven zijn bij de kamer van koophandel of werken bij een bedrijf dat daar is ingeschreven.

Speciaal voor tegelzetters en ZZP'ers die tegelzetten bieden wij een basiscursus (lijm- en waterdichtingssystemen voor badkamers) en enkele gespecialiseerde vervolgtrainingen aan. Daarbij gaat het o.a. om grootformaat keramiek, natuursteen, mozaïek, balkons en terrassen, snelbouwplaten. Voor leden van de Bovatin vallen deze trainingen onder de Bovatin Academy.

De overige verwerkers kunnen de trainingen bezoeken over betonreparatie, kelderafdichting, vloerafwerkingen of bestratingsmortels.

Kijk voor meer informatie in onze trainingsbrochure en de rubriek "Trainingen" op onze website. Daar kunt u zich (na registreren en inloggen) ook aanmelden.

Lees verder

Hoofdprijs smart TV met PCI Pecicoll XL

Wieland Tegelzetbedrijf heeft één van de hoofdprijzen gewonnen van de actie met pastalijm PCI Pecicoll XL: een smart TV! Op 20 oktober jl. ontving Harold Hoog Antink dee in bijzijn van Eddy Weenink van NVB Wagener Bouwstoffen in Enschede uit handen van Joost Bartels, account manager van PCI.

Kijk op onze actiepagina voor meer informatie over de acties met de gekleurde tegels in de emmers pastalijm en de haakse slijper Flex.

Lees verder

Nieuwe brochure Bouwtechniek

Betonreparatie, kelderafdichting, vloercoating en-verzegeling, gieten en montage, bestrating: in één brochure overzichtelijke technische informatie met productoverzichten op totaal 80 pagina's.

Een samenvatting van de inhoud: Betonreparatie, (constructie)voegen, afdichting van lekke kelders en rioleringen, dekvloeren, vloeregalisatie, verzegelingen coatings, verankeren en aangieten van constructies, bestratingen aanbrengen en afvoegen. Met producttabellen per toepassing en een uitgebreid productoverzicht.

Lees verder

NIEUW: supersterke pastalijm PCI Pecicoll XL

Wij introduceren de pastalijm met de beste combinatie van prijs en kwaliteit! PCI Pecicoll XL is watervast (D2 TE), wit en zeer geschikt voor het verlijmen van grootformaat keramiek.

De lijm kan worden toegepast op vele ondergronden, zuigend en niet zuigend, waaronder oud keramiek. De tegelzetters die de lijm al hebben gebruikt, waren zeer tevreden over de verwerkbaarheid en de kwaliteit.PCI Pecicoll XL is verpakt in een handige emmer van 14 kg. Op een pallet staan 33 emmers.

Deze pastalijm is een onderdeel van het kostenverminderende projectsysteem voor badkamers.

Tijdens de introductieperiode in september, oktober en november lopen met deze lijm twee leuke acties voor de verwerkers van het product: "Vind een tegel in de emmer" en "Krijg een slijptol bij een volle pallet". Kijk op de actiepagina voor meer informatie.

Lees verder

Leuke acties bij de introductie van PCI Pecicoll XL

Maak nu kennis met onze nieuwe pastalijm PCI Pecicoll XL en krijg van ons een mooi geschenk! Vind een tegel in de emmer lijm of krijg een slijptol "Flex" bij een volle pallet.

Speciaal voor de verwerkers van onze producten doen wij twee leuke acties tijdens de introductie van de lijm, in september, oktober en november.

"Vind een tegel in de emmer": u maakt kans op een bouwradio, Multibuddy, doorwerkjas, sweatshirt en zelfs op een smart TV.

"Krijg een slijptol bij een volle pallet": bij een bestelling van een volle pallet met 33 emmers van 14 kg krijgt u van ons een mooie haakse slijper van het bekende merk "Flex", helemaal gratis.

Kijk voor meer informatie en de voorwaarden op de actiepagina.

Lees verder

Kostenverminderend projectsysteem voor badkamers

Een goede prijs én een uitstekende kwaliteit, gering productverbruik, snelhardende producten, duurzaamheid en 10 jaar projectgarantie. Dat stond voorop bij het ontwikkelen van dit waterdichtings- en lijmsysteem voor badkamerprojecten.

PCI zoekt in haar rol als partner naar praktische oplossingen. Wij richten ons op zowel de tegelzetter als de opdrachtgever, in dit geval met name de woningbouwcorporatie. Het systeem is daarop afgestemd.

Alle toepassingen komen samen in het systeem. Ook de nieuwe pastalijm PCI Pecicoll XL is daarin opgenomen.
Het begint bij de primer, egalisatiemortel en uitvlakmortel. De complete waterdichting is opgenomen: kimband, waterdichte binnen- en buitenhoeken, afdichtingsmanchetten voor leidingdoorvoer en afvoer. En natuurlijk de tegellijmen voor wand en vloer, voegmortel en siliconenkit.

In de tweeluik vind u een schets van de systeemopbouw en een overzicht van de te gebruiken producten.

Lees verder

Tegelzetterstraining 15 oktober a.s in samenwerking met Rubi

Wij verzorgen voor professionele tegelzetters een technische training met focus op ontkoppelen en waterdichting voor badkamer, balkon en terras. Deze geheel verzorgde dagsessie vindt plaats bij PCI in Hamm Duitsland.

Kijk voor meer informatie in de rubriek "Trainingen".

Lees verder

Nieuwe film: Hoe ontstaat een tegellijm?

Van de ontwikkeling van een tegellijm tot productie en handling in de fabriek. Bekijk de nieuwe film van PCI Augsburg!

Lees verder

Handige pictogrammen op verpakkingen

Steeds vaker vindt u op onze verpakkingen pictogrammen, die snel laten zien hoe het product aangemaakt moet worden of hoeveel water nodig is.

In één oogopslag ziet u bijvoorbeeld wanneer een mortel beloopbaar is, hoeveel de voegbreedte of laagdikte bedraagt, wat de verwerkingstemperatuur is, hoe lang gemengd moet worden, of het produkt geschikt is voor vloerverwarming.

De pictogrammen geven een snelle indicatie, maar lees voor de details wel de verpakkingstekst en de productinformatie!

Lees verder

Op zandcementdekvloeren keramiek verlijmen na 3 dagen?

Twee nieuwe tegellijmen, speciaal voor jonge cementdekvloeren, maken het mogelijk. Keramiek verlijmen na 3 dagen of bij 4% restvocht.

Om tijdsbesparing op te leveren heeft PCI speciaal voor jonge cementdekvloeren de populaire tegellijm PCI Flexmörtel doorontwikkeld naar twee bijzondere varianten, die onder garantie al heel snel na het leggen van de vloer kunnen worden toegepast.

Zodra een cementdekvloer beloopbaar is (gemiddeld na 3 dagen) kan keramiek worden aangebracht met de zeer flexibele PCI Flexmörtel S2, die voldoet aan C2 TE S2. Deze tegellijm is supersterk, met een hechtsterkte die ruim tweemaal zo hoog is dan die in de norm (1,0 N/mm²). Vooral voor grootformaat platen op vloerverwarming en buitentoepassingen wordt deze mortel aanbevolen. Toepassing kan niet alleen als dunbed en middenbed, maar ook als vloeibed, ter vervanging van de buttering-floating methode. Na 28 dagen kan met deze lijm al keramiek worden aangebracht op beton. Deze lijm levert de verwerker dus in vele opzichten tijdsbesparingen op.

Met PCI Flexmörtel S1 wordt keramiek op zandcementdekvloeren verlijmd zodra het restvochtgehalte is gedaald tot 4%. Deze mortel voldoet aan de norm C2 TE S1.

Beide tegellijmen zijn universeel inzetbaar, op wand en vloer, zowel binnen als buiten. Alle soorten keramiek kunnen ermee worden verlijmd op vele ondergronden, ook bij vloerverwarming. Toepassing van terras tot badkamer.

Bij vloerverwarming is geen opstookprocotol nodig. Na 7 dagen kan de verwarming gewoon worden aangezet!

Over de verwerkingseigenschappen, een zeer goede stand, ook bij zware tegels of platen en een smeuïge mortel, waren de verwerkers die de producten hebben getest zeer enthousiast. Los van het bijkomende voordeel dat de mortels ook kunnen worden gebruikt om kleine oneffenheden uit te vlakken.

PCI verstrekt op deze lijmen natuurlijk dezelfde garantie als op de overige producten. Bij toepassing van een compleet systeem is het mogelijk een projectgarantie van 10 jaar aan te vragen.

PCI Flexmörtel S1 en S2 worden geleverd in zakken van 20 kg. 

Bekijk de brochure en de productinformatie van PCI Flexmörtel S1 en PCI Flexmörtel S2.

Lees verder

GRATIS aanhangerset net met spanbanden

In april en mei krijgt u bij elke pallet bestratings/voegmortel PCI Pavifix een professionele set voor uw aanhanger, bestaand uit een net, spanbanden en bevestigingshaken in een stevige emmer.

Kijk voor meer informatie over de actie in de rubriek "Bestrating en terrassen".

 

 

NIEUW: Kant-en-klare vulmortel voor tuinpalen en speeltoestellen PCI Pavifix FFM. Geen aanmaken of mengen nodig! Poeder in het gat doen en water erover gieten.

Lees verder

Tijd voor tuin en terras

Met de mortels van PCI kan bestrating op balkon, terras en oprit worden gezet of afgevoegd.

NIEUW: kant-en-klare vulmortel voor tuinpalen en speeltoestellen. Aanmaken of mengen niet nodig.

Bekijk voor meer informatie het overzicht van onze bestratingsmortels of de handige flyer.

Lees verder

PCI Repakwik N vervangen door PCI Polyfix Plus L

PCI Repakwik N is niet meer leverbaar en wordt per direct vervangen door PCI Polyfix Plus L, die vergelijkbare verwerkingseigenschappen heeft. Deze reparatiemortel is verkrijgbaar in emmers van 16 kg en zakken van 25 kg.

In de prijslijst 2014 hebben wij abusievelijk vermeld dat PCI Polyfix Plus de vervanger is van Repakwik N. Maar PCI Polyfix Plus L (langzaam), met een verwerkingstijd van 15 minuten, voldoet beter.

De verpakking van 16 kg van PCI Polyfix Plus L staat niet in onze prijslijst. Het artikelnummer is 50363267.

Lees verder

Nieuwe algemene voorwaarden per 1 januari a.s.

PCI Augsburg GmbH heeft enkele wijzigingen aangebracht in de algemene voorwaarden. De nieuwe voorwaarden gaan in per 1 januari 2014. 

Lees verder

Nieuwe brochure "Systemen"

Met op elkaar afgestemde producten worden de beste resultaten behaald. In de nieuwe brochure geven wij een overzicht van de belangrijkste systemen, met schets, beschrijving en productoverzicht.

Aan de orde komen o.a. lijmsystemen voor natte ruimtes, balkons en terrassen en natuursteen; betonreparatiesystemen, waterafdichting voor kelder binnen- en buitenmuren, vloerreparatie- en beschermingssystemen.

Lees verder

Volg ons op Facebook en Twitter

Kijk voor nieuws, interessante links, technische tips en andere weetjes op onze 
Facebook- en Twitterpagina's.

 

 

 

 

Lees verder

Nieuwe voegmortel PCI Nanofug Premium

De nieuwe voegmortel PCI Nanofug Premium biedt een unieke combinatie van eigenschappen en voordelen. De cementaire voegmortel hardt snel uit en is al na 2 uur beloopbaar. Het fijne, gladde en zeer mooie oppervlak is water- en vuilafstotend, dus goed te reinigen. Daarnaast is de mortel niet alleen bestand tegen zure reinigingsmiddelen, maar biedt deze ook bescherming tegen diverse soorten schimmels en bacteriën.

PCI Nanofug Premium is verkrijgbaar in 18 kleuren, waaronder ook de sanitairkleuren jasmijn en pergamon. Donkere kleuren, zoals zwart, zijn langdurig kleurecht. De kleuren komen overeen met die van de siliconenkitten van PCI.

De voegmortel is smeuïg en eenvoudig verwerkbaar in een voegbreedte van 1 tot 10 mm, binnen en buiten. Diverse soorten keramiek, ook met lage wateropname, glas en zelfs verkleuringsongevoelige natuursteen kunnen ermee worden afgevoegd.

Wij leveren Nanofug Premium in een handige, afsluitbare emmer van 5 kg.

Bekijk de productinformatie, brochure of film.

Professionele verwerkers van onze producten kunnen in de maanden september en oktober een GRATIS emmer van 5 kg PCI Nanofug Premium bij ons opvragen. Kijk voor meer informatie op de actiepagina.

Lees verder

Prestatieverklaringen beschikbaar

Per 1 juli 2013 is de wetgeving inzake de CE-markering gewijzigd.
Wij zijn als leverancier verplicht onze afnemers een prestatieverklaring (DOP – declaration of performance) te verstrekken als het product valt onder een Europese geharmoniseerde kwaliteitsnorm.

Bij deze normen gaat het o.a. over tegellijmen (EN 12004), vloeregalisatie- (EN 13813) en reparatiemortels (EN 1504). De prestatieverklaring kunt u zien als een geregistreerde kwaliteitscontrole. Hierin staan de prestaties en de toepassingen waarvoor deze prestaties gelden.

De prestatieverklaringen zullen wij onze afnemers toesturen. U vindt deze ook op deze website in de rubriek "Producten", op de pagina waar ook de productinformatie en het veiligheidsblad staat.

Lees verder

Nieuwe app van PCI

Wij hebben een handige app ontwikkeld waarmee praktische informatie snel beschikbaar is.

Met de app kunt u o.a. op elk moment product- en veiligheidsinformatie raadplegen en de verbruiksberekenaar gebruiken. De notities en foto's die u maakt kunnen worden geïntegreerd in een e-mail om bijvoorbeeld een vrijblijvend technisch advies bij ons aan te vragen. Verder bevat de app een code-scanner en een voice-recorder.

De app is beschikbaar via de App Store en Google Play-Store.

Lees verder

Voeg- en zetmortels voor tuin, terras en oprit

Met de serie PCI Pavifix zet- en bestratingsvoegmortels zijn vele buitentoepassingen mogelijk. Zoals het zetten van terrastegels, zonder mengen monteren van tuinpalen, afvoegen van natuursteen en betonnen tegels, en afvoegen van bestrating op opritten en verkeerswegen.

Lees verder

PCI Periplan Extra egalisatiemortel nu ook stofarm

Na PCI Periplan en de tegellijmen PCI Nanolight en PCI Nanoflott Light is nu ook PCI Periplan Extra stofarm.

PCI Periplan Extra is een egalisatiemortel die geschikt is voor toepassing op kritische ondergronden en onder andere houten vloeren.

Bekijk voor informatie over Periplan Extra de productinformatie.

Lees verder

PCI met tegellijm- en waterdichtingssystemen door architecten in Duitsland bekroond

PCI heeft in Duitsland de prestigieuze “Architects’ Darling Award” gewonnen.

Rond de 2.500 architecten kozen PCI in de categorie “Lijmen en mortels” tot hun favoriete leverancier.

Daarnaast werd PCI, als specialist van systemen voor o.a. zwembaden, tweede in de categorie “Waterafdichting”.

Kijk voor meer informatie op de website van PCI Duitsland.

Lees verder

PCI introduceert MultiBuddy gereedschap tijdens Bouwbeurs

PCI ontwikkelt producten en systemen op basis van de nieuwste technologieën. Nu bieden wij ook een platform voor innovatieve ideeën van en voor verwerkers.

Tijdens de Bouwbeurs zal tegelzetter Twan Geelen op de stand van PCI de MultiBuddy introduceren en demonstreren: een door hem ontwikkeld gereedschap ter vermijding van lichamelijke klachten.

De MultiBuddy heeft op 20 december de Arboprijs 2012 van FNV-bouw gewonnen. Deze wordt tweejaarlijks toegekend aan de bedenker van de meest innovatieve uitvinding waarmee de werkomstandigheden in de bouw- en houtnijverheid verbeterd kunnen worden.de bouw- en houtnijverheid verbeterd kunnen worden.

De MultiBuddy bestaat uit een stabiele kunststof greep met verwisselbare afsteunpootjes. Deze wordt gebruikt om in het lijmbed te kunnen afsteunen, zonder vieze handen te krijgen of het lijmbed te verstoren. Het hulpmiddel kan worden gebruikt door professionele tegelzetters, stoffeerders en parketteurs, dus verwerkers die een egalisatielaag of lijmbed aanbrengen waarop tegels, tapijt, siergrind, vinyl of parket wordt gelegd.

Door de trend van steeds grotere vloertegels, moet een tegelzetter vaak ver reiken om het lijmbed strak aan te brengen. Hierbij worden rug en armen regelmatig overstrekt. Bij het neerleggen van de tegels gebeurt dat nogmaals. Door de MultiBuddy als steun te gebruiken verbetert de werkhouding, wordt het lichaam aanmerkelijk minder belast en treedt minder vermoeidheid op. Dit blijkt niet alleen uit testrapporten van ergonomische onderzoekers. Ook tegelzetters waren na de praktijktests enthousiast.
Maar het handzame “maatje” biedt de verwerker niet alleen ergonomische voordelen.

Met de MultiBuddy werkt men – naast gemakkelijker – ook beduidend efficiënter. Door het afsteunen heeft de verwerker meer bereik en kan een groter lijmbed worden opgezet. Vieze vingers en het vervuilen van wanden door afsteunen met de handen is verleden tijd.

Na de Bouwbeurs start de verkoop van de MultiBuddy via de professionele vakhandel.

Lees verder

Snelle waterdichtingscoating voor balkon of zwembad

Met PCI Seccoral 2K Rapid heeft PCI een nieuwe, snelhardende waterafdichtingslaag voor toepassingen met hoge vochtbelasting, zoals badkamers, balkons of zwembaden, aan het assortiment toegevoegd. De flexibele coating is nagenoeg geurloos en valt op door het zeer lage verbruik.
PCI Seccoral 2K Rapid is niet alleen waterdicht, maar overbrugt ook scheuren, ontkoppelt en reduceert spanningen. Mede daardoor kan deze worden aangebracht op cementdekvloeren zodra deze beloopbaar zijn. Al vier uur na het aanbrengen van de waterdichtingslaag kan de verlijming van keramiek plaatsvinden, wat een snelle werkvoortgang mogelijk maakt. Wachttijden worden verder gereduceerd door toepassing van een snel uithardende tegellijm uit de PCI Rapid-serie.
De verwerking vindt plaats in twee lagen: de eerste door middel van kwasten, rollen of spuiten en de tweede via spachtelen. Een set van 25 kg is voldoende voor ca. 10 m² bij een laagdikte van 2 mm.

Systemen met garantie
Bij waterdichting onder keramiek gaat het o.a. om badkamers, balkons, terrassen, zwembaden en sauna’s of wellnesslandschappen. PCI Seccoral 2K Rapid vormt een onderdeel van systemen voor deze en verschillende andere toepassinge.
De eigenschappen van de flexibele waterdichtingslaag maken deze ook geschikt voor snelhardende systemen, zoals voor het verlijmen van XXL-tegels, bijvoorbeeld in combinatie met de lijmen PCI Nanolight (wand) en PCI Rapidflott (vloer), zowel voor binnen- als buitentoepassing.
PCI richt zich speciaal op systeemtoepassingen, waarin de gebruikte producten op elkaar worden afgestemd. Deze productcombinaties worden uitgebreid getest voor verschillende toepassingen en de vele belastingen die zich in de praktijk kunnen voordoen. Verwerkers en opdrachtgevers zijn daarmee niet alleen van verzekerd een geschikt systeem; PCI verstrekt bij de juiste applicatie van de producten ook een systeemgarantie van 10 jaar.

Zwembaden
De uitgebreide technische know-how van PCI op het gebied van waterdichtings- en lijmsystemen voor zwembaden en ervaring met vele projecten in binnen- en buitenland hebben geleid tot een optimalisatie van productcombinaties. Met een door PCI speciaal ontwikkelde “kalk-index” kan op basis van waterparameters, zoals pH, zuurgraad en kalk, het meest geschikte systeem worden bepaald. Op basis hiervan wordt een cementgebonden- of epoxy product gekozen. Verschillende combinaties van cementgebonden of epoxy waterdichtingslagen, tegellijmen en voegmortels zijn mogelijk. Door de juiste productkeuze en vakkundige applicatie ontstaat een hoogwaardig en duurzaam systeem. Specialisten van PCI geven extra aandacht aan het adviseren en begeleiden van projecten.
PCI Seccoral 2K Rapid is een belangrijk onderdeel van de systemen voor zwembaden. Mede door de snelle uitharding van deze waterdichtingslaag kan al binnen enkele dagen een testvulling van het zwembad plaatsvinden.

Lees verder

Nieuwe huisstijl en nieuwe website

PCI is wel een onderdeel van BASF, maar heeft zich in Duitsland altijd met een eigen huisstijl gepresenteerd. In de Benelux was PCI tot nu toe onder de vlag van BASF te zien, met de bekende BASF-logobalk.

Per direct gebruikt PCI in de Benelux hetzelfde design als PCI in Duitsland, met alleen nog een verwijzing naar BASF.

Als gevolg van deze wijzigingen gebruikt PCI in de Benelux niet meer de website van BASF, maar deze eigen website.

Onze leveringen en service blijven zoals u ze van ons gewend zijn.

Lees verder

Technische trainingen voor klussers

Als partner van de VLOK, brancheorganisatie voor klussenbedrijven, dragen wij bij aan kennisontwikkeling op het gebied van tegellijmsystemen. 

Wij verzorgen voor VLOK-leden die deelnemen aan het programma "Vakmanschap & Zekerheid" theorie- en praktijktrainingen. Daarin geven wij technische informatie en tips over o.a. ondergronden, tegellijmsystemen van primer tot kit, natte ruimtes en grootformaat tegels. 

 

Klik hier voor meer informatie over de VLOK of hier voor onze trainingsmogelijkheden en andere voordelen voor leden van de VLOK.

Lees verder

Snel en creatief renoveren

PCI heeft het assortiment snelbouwsystemen uitgebreid en biedt nu rechte en gebogen hardschuimplaten PCI Pecidur en douche-elementen PCI Pecibord met geïntegreerd afschot, waterdichtingslaag, afvoer en drainroosters aan. Deze maken het mogelijk snel badkamers te renoveren, vaak zonder te slopen en zonder of met minimale wachttijden.

De douche-elementen PCI Pecibord zijn in vier types, vele maten tot kantlengtes van 2,5 m en diverse vormen beschikbaar, van vierkant en kwart cirkel tot vijfhoek. De plaats van het rooster kan bij enkele plaattypes vrij worden gekozen. Ook de zes soorten designroosters zijn in vele maten verkrijgbaar.

PCI Pecidur, XPS-hardschuimplaten, worden nu ook geleverd in voorgevormde ronde en gebogen constructies, zoals slakkenhuizen. De platen kunnen op de wand worden gebruikt of bijvoorbeeld om wastafels of zitbanken in wellnesscentra te maken. Daarnaast zijn speciale badombouw-elementen met stelpootjes verkrijgbaar.

Op de waterdichte platen of elementen kan meteen betegeld worden. Nog meer tijdwinst wordt geboekt, voor zowel de gebruiker als de aannemer, als snelle lijmsystemen worden gebruikt. De snelhardende PCI-tegellijmen hebben een droogtijd van 3 uur en de voegmortels zijn al beloopbaar na 2 uur.

Bekijk voor meer informatie de brochure.

Lees verder

Waterdichting, ontkoppeling en geluidsreductie in één mat

Met de nieuwe, flexibele matten Pecilastic U maakt PCI het mogelijk de werkvoortgang tijdens nieuwbouw en renovatie sterk te bespoedigen. Wij bieden de verwerker een multitalent, dat na het verlijmen zorgt voor ontkoppeling, waterdichting én geluidsreductie. En al kort na het aanbrengen van de mat kan keramiek of natuursteen worden verlijmd.

PCI Pecilastic U kan niet alleen in droge en natte binnenruimtes, maar ook buiten, zoals op balkons en terrassen, worden toegepast. De mat is bestand tegen chemische belasting.

Door de unieke opbouw van de mat kan deze ook op nog relatief vochtige ondergronden worden aangebracht, zoals op dekvloeren zodra deze beloopbaar zijn en op anhydrietvloeren bij een vochtgehalte tot 2%. Verder is toepassing op gemengde ondergronden en bijvoorbeeld houtspaanplaat mogelijk. Het aanbrengen gebeurt eenvoudig door middel van verlijmen op de ondergrond. Daarna kan op de mat keramiek of natuursteen worden verlijmd.

Niet alleen levert de verwerking van de scheuroverbruggende mat een tijdsbesparing op. De mat heeft ook een structuur die het lijmverbruik reduceert. Dit betekent een extra besparing aan lijm en arbeidstijd. De (lijm)kostenbesparing kan oplopen van 30 tot 50% in relatie tot vergelijkbare matten, afhankelijk van de gebruikte tegellijm. De geluidsreductie bedraagt 8 dB volgens de Duitse norm. Opvallend is dat na het aanbrengen van de mat de geluiden veel minder hol klinken.

Lees verder