Geachte relatie,

Dagelijks ontvangen wij meldingen over de uitbreiding van het coronavirus, wat steeds meer invloed uitoefent op ons zakelijke en privéleven.
Wij informeren u, als onze zakelijke partner, hiermee over alle recent genomen maatregelen van ons bedrijf.

Ons belangrijkste doel is de gezondheid en het welzijn van al onze klanten, leveranciers en medewerkers zo goed mogelijk te beschermen – en daarbij ook onze diensten binnen de wettelijke mogelijkheden zo goed mogelijk in stand te houden.

Wij hebben een “corona taskforce team” gevormd, waaronder ook de directie valt, om zo snel mogelijk op actuele ontwikkelingen en op adviezen van de overheid te kunnen reageren – en daarbij de hoogste mate van veiligheid in acht te nemen.

De drie fabrieken van PCI in Duitsland (Augsburg, Hamm en Wittenberg) zijn geopend en werken volgens plan, zodat een breed productie- en logistiek netwerk in stand kan worden gehouden met een betrouwbare belevering van onze afnemers in alle landen.
Wij zijn door het aanleggen van voldoende voorraden voorbereid op het optreden van krapte bij leveranciers van grondstoffen, die op het moment niet aan de orde is maar dagelijks beoordeeld wordt.

Om de werkzaamheden in onze fabrieken onder de huidige omstandigheden zo goed mogelijk te laten verlopen, hebben wij diverse voorzorgsmaatregelen genomen.
Voor uw en onze veiligheid zijn tot nader order alle persoonlijke bezoekafspraken en trainingen in onze fabrieken geannuleerd.
Onze buitendienstadviseurs brengen geen bezoeken meer, maar zijn vanzelfsprekend telefonisch en per e-mail bereikbaar. Als u in dringende gevallen technische ondersteuning bij een project nodig hebt, neem dan direct met de adviseur in uw regio contact op om samen een oplossing te zoeken.
De contactgegevens van uw adviseur vindt u hier: www.pci-afbouw.nl/contact/

Wij zullen u regelmatig op de hoogte stellen van de actuele ontwikkelingen en de maatregelen die wij nemen.

Pas goed op uw gezin en medewerkers en blijf gezond!

Met vriendelijke groet,
PCI Augsburg GmbH

Marc C. Köppe
Voorzitter van de directie

Tijd is geld. Dan is het handig als alle producten binnen een tegellijmsysteem snel drogen. Dat verkort de wachttijden.

Gebruik dan bijvoorbeeld:

Klaar, en naar de volgende klus!

Wij introduceren PCI Durapox Premium Multicolor, een voegmiddel dat deze tegellijmproducent in elke gewenste tint kan inkleuren. Dit biedt perspectieven voor creativiteit zonder grenzen, met keuze uit honderden kleuren en kleurcombinaties. Om het effect te verhogen kan de nieuwe siliconenkit PCI Silcofug Multicolor in precies dezelfde kleur worden geleverd. Uniek is ook de digitale kleurenscanner met bijbehorende app, waarmee de kleur van een tegel of een gekleurd detail in een tegel precies wordt bepaald. De scanner toont daarna een serie kleurvoorstellen voor de voegen. Aanvullend bieden wij nog glanzende metallic chips om in te strooien.

Het epoxyvoegmiddel biedt de voordelen van epoxy: het is slijtvast, waterafstotend en chemisch resistent. Maar bij de verwerking komen de eigenschappen van een cementhoudend voegmiddel naar voren: PCI Durapox Premium Multicolor wordt eenvoudig, zonder krachtsinspanning aangebracht. Speciaal epoxygereedschap is niet nodig.

De tegelzetter profiteert niet alleen van de combinatie van epoxy- en cementgebaseerde voordelen. Het voegmiddel laat zich eenvoudig wassen. De bijbehorende washulp PCI Durapox Finish helpt op simpele wijze te vermijden dat een epoxysluier achterblijft. Dit middel is verkrijgbaar in een sproeiflesje van 500 ml om kleine tegeloppervlakken voor de laatste wasgang te bespuiten. Voor grote oppervlakken levert PCI poeder in een emmertje van 750 gram om aan het laatste waswater toe te voegen.

PCI Durapox Premium Multicolor is beschikbaar in emmertjes van 2 kg. Handig voor kleine oppervlakken of om meer kleuren in een ruimte te combineren. Siliconenkit PCI Silcofug Multicolor zit in kokers van 310 ml. Beide kunnen zowel binnen als buiten worden toegepast. Zij zijn geschikt voor alle tegelwerk, in keuken, toilet, badkamer, zwembad of wellnessresort.

De metallic chips PCI Premium Glitter geven speciale effecten. Zij zijn verkrijgbaar in een fijne en grove versie en in de kleuren goud, zilver en koper.

De ingekleurde voegmiddelen zijn verkrijgbaar via premiumhandelaren die PCI als partners beschouwt. Zij beschikken over de kleurenscanner PCI Colorcatch Nano en een voegwaaier met 400 kleuren. Hun medewerkers zijn getraind in het geven van kleuradviezen met de scanner. En de handelaren hebben aanvullende PCI-producten op voorraad, zodat een compleet systeem met bijbehorende garantie kan worden geleverd.

Wij bieden hiermee een serie premiumvoegmiddelen waaruit afhankelijk van de situatie een keuze kan worden gemaakt: als goed standaardproduct PCI Nanofug (17 kleuren), bij hoge kwaliteitseisen PCI Nanofug Premium (28 kleuren) en als epoxy gewenst is PCI Durapox Premium (17 kleuren) en PCI Durapox Premium Multicolor (honderden kleuren).

Bekijk ook onze brochure "Creatief met voegmiddelen".

PCI Seccoral 1K, de flexibele afdichtingslaag voor badkamers, doucheruimte en terrassen, is vernieuwd. Al na 5 uur is de met Seccoral afgedichte ondergrond scheurvrij uitgehard en kan tegelwerk worden gelijmd. Om een project nog sneller af te ronden. Het verbruik is ook verlaagd. En PCI heeft de geur- en stofvorming beperkt. Seccoral 1K heeft nu een consistentie die de verwerking op zowel de wand en de vloer vereenvoudigt. Bespaar met dit premiumproduct in tijd en in de kosten!

Snel renoveren door het uitvlakken van oneffen ondergronden te vervangen door de montage van hardschuimplaten: dat kan nu nog effectiever met de nieuwe PCI PowerBoard snelbouwplaten. Deze zijn geschikt voor zowel droge als natte ruimtes. PowerBoard heeft een stevige kern en een stabiele mortellaag. De platen kunnen eenvoudig op maat worden gesneden. Ze worden met tegellijm op de ondergrond gelijmd of bevestigd met Powerboard montageplaatjes of -pluggen. Er zijn ook handige hoekelementen beschikbaar. Na uitharding van de tegellijm kunnen meteen tegels op de platen worden gelijmd.

De laatste jaren verzorgden Henk Nieuwenhuis en Wim Niesing beiden de technische advisering en begeleiding van projecten waar systemen van PCI werden toegepast. Na de pensionering van Henk heeft Wim diens taken overgenomen. Wim is al vele jaren actief voor ons premiummerk PCI. Hij zal zich als technisch specialist vooral bezig houden met grote projecten.

Wij hechten veel waarde aan een goede service en uitgebreide technische ondersteuning. Daarbij zal Wim als partner voor onder andere architecten, aannemers en tegelzetters fungeren.

Na een dienstverband van meer dan 28 jaar is technisch specialist Henk Nieuwenhuis met welverdiend pensioen gegaan. Henk heeft vele jaren als gewaardeerde collega zowel onze klanten als het PCI-team ondersteund met zijn technische kennis en ervaring. Wim Niesing heeft de technische taken overgenomen. Wij bedanken Henk voor zijn inzet en wensen hem en zijn gezin een prettige invulling van deze nieuwe levensfase.

Een kunstwerk van vier reusachtige vissen met lengtes van enkele meters, weergegeven in een enorme hoeveelheid mozaïekstukjes. Daarmee is de expositieruimte van de grootste vispassage van ons land, in Doesburg, bekleed. De kunstenaar en de tegelzetter hebben er met de producten van PCI iets moois van gemaakt.

Snel een keuze maken voor een tegellijm, afdichtingslaag, uitvlakmortel, voegmiddel of kit? In de nieuwe brochure “Tegellijmsystemen voor de vakman” staat een compact overzicht van het basisassortiment van PCI. Met deze selectie van producten kan de tegelzetter de meeste projecten uitvoeren. Inclusief tegellijmtabel, productoverzicht, tabel met voegkleuren en informatie over technische ondersteuning en garantie.

Als vakman wil jij jezelf professioneel presenteren. Vertrouw nu niet alleen op de premiumproducten van PCI, maar ook op de praktische werkkleding. Je vindt in onze webshop o.a. shirts, broeken, truien, vesten, jassen en overhemden.

PCI Augsburg heeft de internationale "PlusXaward" gekregen voor duurzaam, verantwoordingsvol, vooruitdenkend en klantgericht handelen. Daarmee staat het bedrijf in één rijtje met onder andere BMW, Bosch en Miele.

De PlusXaward is de grootste internationale innovatie-award. Een onafhankelijke, internationale vakjury bepaalt aan welke bedrijven de award wordt toegekend. Het gaat dan om bedrijven die invloed op de branche uitoefenen en aan vastgestelde criteria voldoen. In 2018 verkreeg PCI ook al een PlusXaward, toen voor de epoxylijm- en voegmortel PCI Durapox Premium.

PCI Durapox Premium, epoxyvoegmortel die je eenvoudig verwerkt als een cementaire

PCI Durapox Premium, de epoxyvoegmortel die je met hetzelfde gemak verwerkt als een cementhoudende voegmortel: nu in 17 kleuren beschikbaar.
Wij hebben de kleuren pergamon, jasmijn, notenbruin en reebruin aan het assortiment toegevoegd. Om nog meer in te spelen op actuele trends bij tegels. De kleuren zijn afgestemd met de kleuren van onze siliconenkitten.

Bekijk de nieuwe flyer.

Onze premium voegmortel is beschikbaar in nieuwe kleuren. Aangepast aan de trends kunt u kiezen uit meer bruine tinten en is er o.a. leisteengrijs bijgekomen. Het totale aantal kleuren bedraagt nu 28.

Bekijk de flyer of de productinformatie.

Voor een nog mooier resultaat: de kleuren van de kitten PCI Silcoferm S en PCI Silcofug E zijn exact afgestemd op de kleuren van onze voegmortels.

Wat zijn de voordelen en de nadelen van cementgebonden en epoxyhoudende voegmortels? Bekijk onze flyer.

Met tegellijmsystemen van PCI werden drie bassins, kleedruimtes en douches afgedicht en betegeld in het nieuwe zwembad Amerena in Amersfoort. Het zwembad behoort tot de grootste in Nederland, met een olympisch 50-meter-bad met 10 banen, een bad voor recreatief zwemmen en een bad met springplanken en duiktorens die voor schoonspringen kunnen worden gebruikt. De opening van het zwembad, onderdeel van sportcomplex Amerena, vond plaats van 20 tot en met 22 april 2018.

Het gehele systeem van PCI is toegepast, van primer en uitvlakmortel tot afdichtingsmateriaal in het bassin, tegellijmen, voegmortels en kitten. Dit is één van de vele zwembadprojecten waarin het afgelopen jaar producten van zwembadspecialist PCI zijn toegepast.

De epoxylijm en -voegmortel die eenvoudig te verwerken is, zoals een cementaire mortel. In handige kleine verpakking (2 en 5 kg) voor badkamer of keuken, maar ook geschikt voor zwembaden. PCI Durapox Premium is niet alleen een chemisch resistente lijm, maar ook een hoogwaardige voegmortel in 15 kleuren, die homogeen en langdurig mooi blijven. Bekijk de verwerkingsvideo.
Geen restsluier bij besproeien van tegels voor de laatste wasbeurt met PCI Durapox Finish.

De nieuwe tegellijm voor keramiek en natuursteen: vooral geschikt voor balkons en terrassen. Al snel (restvocht <4%) te gebruiken op een verse cementdekvloer. PCI Flexmörtel Premium heeft een droogtijd slechts 4 uur en een lange verwerkingstijd van 90 minuten.
En zet binnenshuis gerust een week na het betegelen de vloerverwarming volledigaan. Een langdurig opstookprotocol is niet nodig!

Dit zelfklevende band met stalen netje verhindert dat het onderliggende kimband wordt beschadigd bij het vervangen van de siliconenkit in bijvoorbeeld een badkamer. Eenvoudig aan te brengen voordat wordt getegeld. Bekijk de verwerkingsvideo in de rubriek "productinformatie".

Wij verzorgden 8 februari jl. een technische cursusdag inclusief offertetraining voor badkamers. Dat is een mooie gelegenheid voor professionele tegelzetters en klussers om niet alleen bij te scholen en maar ook onderling ervaringen uit te wisselen.

Wilt u deelnemen aan één van de volgende trainingen? Neem dan contact met ons op.

Ook op smartphone is de website nu goed bruikbaar. De veel geraadpleegde verbruiksberekenaar staat helemaal bovenaan.

Via de de “Systemen” en “Toepassingen” kunt u snel zoeken naar alle informatie over bijvoorbeeld een badkamer, zwembad of kelder. Of gebruik de zoekmachine, die toont per toepassing de meest geschikte producten. Bijvoorbeeld op een ondergrond van hout, anhydriet, op een cementdekvloer of voor een kelder of badkamer.

Bekijk nu de stap voor stap opbouw van een tegellijm- en waterdichtingssysteem in een badkamer in onze nieuwe animatiefilm. In de tweede film laten wij zien hoe snel je de vloerverwarming kunt aanzetten na het leggen en betegelen van een cementdekvloer. Beide films staan op YouTube.

Door een vernieuwde receptuur is de hoeveelheid aanmaakwater van tegellijm PCI Nanolight gewijzigd. Oude en nieuwe verpakkingen mogen bij het aanmaken niet worden gemengd. Op de nieuwe verpakking staat "neu". Het verbruik van deze tegellijm is nu nog lager en ca. 45% van het verbruik van een traditionele tegellijm. U vindt alle technische gegevens in de productinformatie.

De populaire voegmortel PCI Nanofug Premium kan nu ook worden toegepast voor natuursteen en PCI heeft het aantal kleuren uitgebreid naar 24. De nieuwste kleur is jurabeige.

De voordelen op een rij:

 • Voor keramiek (met lage wateropname) en natuursteen
 • Voor binnen en buiten
 • Voor voegbreedte van 1 tot 10 mm
 • In 24 kleuren
 • Goed te reinigen, waterafstotend
 • Fijne structuur, mooie voeg
 • Bestand tegen zure reinigingsmiddelen
 • Goed te wassen na het afvoegen
 • Regenvast en beloopbaar na 2 uur
 • Verpakking: emmer van 5 kg of zak van 15 kg
 • Zeer emissiearm

Meer informatie in de brochure en de productinformatie.

BASF heeft per 1 januari 2017 twee bouwdivisies van Henkel in West-Europa overgenomen. Het gaat daarbij om de merken Thomsit (projectvloerlijmen) en Ceresit (tegellijm- en afdichtingssystemen). De bedrijfsactiviteiten van de merken gaan vallen onder de PCI-groep

BASF Nederland B.V. is in de Benelux agent voor PCI en verzorgt de verkoop, technische ondersteuning en marketing van PCI-producten. Daar zijn nu de Ceresit- en Thomsit-producten aan toegevoegd.

De leveranciers die aangesloten zijn bij de VLK (vereniging van lijmen en kitten) verzorgen gezamenlijk een trainingsdag. Deze was gepland voor 14 oktober 2016, maar vanwege grote drukte bij mogelijke deelnemers wordt deze uitgesteld naar 10 maart 2017.

 

Op deze nieuwe opleidingsdag is het ook mogelijk een masterclass te volgen: (a) wellness en (b) terrassen.

Na afloop van deze praktijkgerichte dag krijgen de deelnemers een certificaat.

Heeft u interesse in deelname? Of wilt u meer informatie? Stuur dan een bericht met uw contactgegevens naar info@vlk.nu.

Verkeerswegen, garageopritten, vloeren in voedingssector, koelcellen, start- en landingsbanen: PCI Repafast reparatiemortels kunnen onder de meest lastige omstandigheden worden ingezet voor reparatie, montage en plaatsing van bijvoorbeeld putdeksels en straatgarnituur.

Wij hebben ze in een handige brochure op een rijtje gezet:

PCI Repafast Tixo, de veelzijdige
PCI Repafast Fluid, de vloeiende
PCI Repafast APS 40, de bikkel, te verwerken tot -25°C

Om altijd bij de hand te hebben: om waterlekkages te dichten, machines te verankeren, leuningen te monteren, injectiegaten en scheuren te vullen. De reparatiemortels PCI Polyfix kunnen het allemaal.

In een nieuwe brochure hebben wij deze producten en hun toepassingen overzichtelijk samengebracht.

PCI FT Ment, met een lijmbed van 2 tot 25 mm, is speciaal ontwikkeld voor oneffen vloeren en zware tegels. Deze liggen stabiel in het lijmbed, zonder te zakken.

Met een laag verbruik, een verwerkingstijd van ca. 3 uur en een uithardingstijd van 7 uur levert deze tegellijm vele voordelen op. De lijm is niet alleen te gebruiken om keramiek en (verkleuringsongevoelig) natuursteen aan te brengen, maar ook om oneffen ondergronden uit te vlakken.
Voor binnen, ook bij vloerverwarming, en buiten, zoals op balkons en terrassen.

PCI FT Ment wordt geleverd in zakken van 25 kg.

Hoe kan bij het afvoegen het mooiste resultaat worden verkregen? Onze specialisten geven richtlijnen, adviezen en tips in deze nieuwe brochure uit de reeks "Ter Zake".

De waterdichtings- en ontkoppelingsmat PCI Pecilastic U heeft enkele veranderingen ondergaan die de verwerking vereenvoudigen. Het gewicht van een rol van 5 meter is 20% lager. Daarnaast wordt het op maat snijden vergemakkelijkt doordat de noppen parallel liggen en er een meetlijn is opgedrukt. Ten slotte is na het uitrollen geen verzwaring meer nodig want de rol blijft vanzelf vlak liggen.
PCI Pecilastic U wordt vooral toegepast op kritische en nog relatief vochtige ondergronden of op balkons. De mat ontkoppelt, is scheuroverbruggend en waterdicht. Een verder voordeel is dat snel verder kan worden gewerkt omdat na het verlijmen van de mat al snel tegels erop kunnen worden gelijmd.

Een verwerkingstijd op maat tussen 3 tot 20 minuten: dat kan door de reparatiemortels PCI Polyfix Plus en Polyfix Plus L in de gewenste verhouding te mengen. De tweede geldt als vervanging voor de veel toegepaste PCI Repakwik.

Snelcement PCI Polyfix Plus heeft een verwerkingstijd van 3 minuten en een uithardingstijd van 5 minuten. Bij de langzamere versie Polyfix Plus L zijn die 20 minuten. De laagdikte bedraagt tussen 5 en 50 mm, waarbij de mortels waterdicht zijn vanaf 10 mm. Ze zijn betongrijs en worden toegepast voor o.a. schachtringen, rioleringsbuizen, het maken van holle plinten en herstelwerk aan prefabbeton. Al na 2 uur kan verkeer erover rijden.

Verpakking: zak van 25 kg of emmer van 16 kg.

Geen opstookprotocol nodig! Dat is één van de vele voordelen van de vier tegellijmen PCI Flexmörtel. Kijk in de nieuwe brochure wat deze lijmen verder nog te bieden hebben.

Nieuw: compleet assortiment projectlijmen: van primer en egalisatiemortel tot  lijm voor diverse vloerbekledingen. Ook op o.a. anhydriet en houten vloeren kunnen deze worden toegepast.

Het assortiment omvat

 

Wij waren van 22 t/m 24 maart 2016 vertegenwoordigd op de beurs "Building Holland" in de RAI in Amsterdam. Dit evenement vormde een combinatie van beurs, kennis delen, netwerken en concepten. Het inhoudelijke programma bevatte diverse lezingen van topsprekers.

Deze populaire voegmortel is nu ook leverbaar in zakken van 15 kg in de kleuren zilvergrijs, basalt, heldergrijs, zandgrijs, cementgrijs en antraciet. Het complete gamma, bestaand uit 23 kleuren, wordt ook nog steeds geleverd in emmers van 5 kg.

Met een nieuw, interactief PDF-bestand vind je snel info over onze producten. Selecteer een product via het alfabetisch overzicht of de productgroepen. Zoek snel korte informatie over een product of volg de link naar de uitgebreide productinformatie op onze website. Dit kan alles met behulp van het  interactieve productoverzicht.

De algemene voorwaarden van PCI Augsburg zijn gewijzigd. Onze afnemers ontvangen deze met de prijslijst 2016. Bekijk hier de nieuwe voorwaarden.

Op vrijdag 9 oktober hebben wij vrijwilligerswerk verricht bij kinderboerderij en educatief centrum MEK in Oosterhout. Met onze producten hebben wij drie vloeren geëgaliseerd. Twee volières kregen van ons een nieuw dak, zodat er geen vogels en water meer doorheen kunnen. Binnenkort zullen wij de vloeren nog van een coating voorzien.

Wij bouwen onze marktpositie in België uit en zijn op zoek naar een dynamische en enthousiaste collega met commerciële vaardigheden, technische kennis en ervaring in de bouwbranche.

 

Wat u kunt verwachten:
Als Commercieel-Technisch Rayonmanager bent u verantwoordelijk voor verkoop, relatiebeheer, technische adviezen, service en ondersteuning, het begeleiden van projecten en organiseren van demonstraties en trainingen.
U heeft contacten met zowel de bouwmaterialenhandel als de verwerkers en voorschrijvers van onze producten, zoals tegelzetters, bouwbedrijven en architecten.

Wat wij verwachten:
Voor deze functie zijn wij op zoek naar een dynamische en zelfstandige vertegenwoordiger die beschikt over een commerciële en/of technische opleiding. U heeft beroepservaring en aantoonbare technische kennis van tegeltechniek en bouwmaterialen. De bouw en bij voorkeur de bouwmaterialenhandel en/of de tegelbranche kent geen geheimen voor u.U beschikt over HBO werk- en denkniveau, kennis en ervaring met verkoopinformatiesystemen en MS Office (m.n. Excel, Word en Powerpoint). Uw taalvaardigheid in het Nederlands en Frans is zeer goed. Kennis van het Duits en Engels is wenselijk.

Wij bieden:
Een verantwoordelijke functie met voldoende uitdagingen en goede mogelijkheden voor de toekomst in een gemotiveerd en enthousiast team.
Een grondige inwerkperiode met persoonlijke begeleiding en trainingen.
Een aantrekkelijke beloning, goede sociale voorzieningen en een bedrijfsauto.

Informatie
Voor informatie over deze functie kunt u contact opnemen met de heer Wilfried Brouwer, Senior Business Manager PCI Benelux, telefoon 0031 6 4296 8124, wilfried.brouwer@basf.com.

Solliciteren
U kunt solliciteren door contact op te nemen met wetalent.

Spaar voor een mini-auto, streetracer, monsterstruck, helicopter, drone of GoPro sport/actiecamera. Koop tijdens de actiemaanden augustus t/m november voldoende PCI Pecicoll XL om het geschenk van je keuze te krijgen.

 

 

Kijk voor meer informatie op de actiepagina.

Ondergrondvoorbehandeling, technische tips, producttabellen, verwerking stap voor stap, toepassingen van badkamer tot balkon. In de nieuwe brochure "Tegeltechniek" vinden architecten, aannemers en verwerkers uitgebreide technische informatie over alle onderwerpen die met het aanbrengen van tegellijmsystemen te maken hebben.

In een overzichtelijke brochure tonen wij een selectie van de sterkste en snelste systemen om schade na aardbevingen te herstellen. Buitenmuren, kelders en funderingen, balkons, betonnen vloeren, binnenwanden- en vloeren, tegelwerk, veestallen en industriële ruimtes komen aan de orde. Inclusief technische tips en een productoverzicht.

Schade aan woningen en gebouwen, zoals na aardbevingen, heeft een grote impact op de bewoners. Zij zullen het waarderen als een renovatie binnen een korte tijd kan worden afgerond. Verder moeten sterke en hoogwaardige systemen vakkundig worden aangebracht om de kans op nieuwe schade zo klein mogelijk te houden. De systemen die wij in de brochure beschrijven, voldoen hieraan.

Geen vochtproblemen op gevels met het systeem van PCI, Gutjahr en Agrob Buchtal. In een nieuwe, nederlandstalige brochure vindt u alle informatie over dit systeem.

Gutjahr, PCI en Agrob Buchtal hebben in Duitsland gezamenlijk een vochtregulerend en ontkoppelend systeem ontwikkeld. Met een speciale uitvlakmortel, tegellijm en voegmortel in combinatie met ventilatiematten en bijpassende tegels werd een oplossing gevonden voor problemen op het gebied van isolatie en vochtbelasting onder tegels op buitengevels.

Kijk ook bij "Toepassingen" en bij "Referenties".

Na de zeer sterke en flexibele PCI Flexmörtel S2 hebben wij hiervan een snel uithardende versie voor vloeren ontwikkeld die al na 5 uur beloopbaar is. Ook deze nieuwe lijm PCI Flexmörtel S2 Rapid haalt een hechtsterkte die driemaal hoger is dan de norm vereist.

Zodra een verse cementdekvloer beloopbaar is, gemiddeld na 3 dagen, kunnen met PCI Flexmörtel S2 Rapid tegels worden aangebracht. Al na vijf uur kan het afvoegen beginnen.

 

De tijdswinst wordt nog groter bij vloerverwarming, want bij toepassing van PCI Flexmörtel S2 Rapid is geen opstookprotocol nodig. Zeven dagen na het verlijmen kan de vloerverwarming volledig worden aangezet.

De goede hechtsterkte maakt de lijm geschikt voor het verlijmen op een balkon, op een lastige ondergrond met moeilijke hechting of op een gemengde ondergrond. Ook bij het aanbrengen van grootformaat tegels leveren de uitstekende hechtsterkte en de grote flexibiliteit voordelen op.

Door de kristallijne waterbinding wordt aanmaakwater binnen enkele uren gebonden. Dit is vooral belangrijk bij het verlijmen van natuursteen, omdat door de snelle waterbinding de kans op verkleuring of vervorming wordt beperkt.

PCI Flexmörtel S2 Rapid voldoet aan EN 12004 C2FE en is zeer emissiearm volgens de Duitse Emicode met betrekking tot vluchtige organische stoffen.

De tegellijm wordt geleverd in zakken van 20 kg.

Na de flexibele tegellijm PCI Flexmörtel S1 hebben wij een snel uithardende versie ontwikkeld. Deze vervangt PCI Flexmörtel Schnell, die in juni uit het assortiment is genomen.

PCI Flexmörtel S1 Rapid is geschikt voor wand en vloer, binnen en buiten, op o.a. zandcementdekvloeren en beton. Zowel keramiek als natuursteen kan hiermee worden aangebracht.

 

 

Zodra een verse cementdekvloer restvochtgehalte van maximaal 4% heeft, kan met de nieuwe lijm keramiek worden aangebracht. Al na drie uur kan het afvoegen beginnen.

De tijdswinst wordt nog groter bij vloerverwarming, want bij toepassing van PCI Flexmörtel S1 Rapid is geen opstookprotocol nodig. Zeven dagen na het verlijmen kan de vloerverwarming volledig worden aangezet.

Door de kristallijne waterbinding wordt aanmaakwater binnen enkele uren gebonden. Dit is vooral belangrijk bij het verlijmen van natuursteen, omdat door de snelle waterbinding de kans op verkleuring of vervorming wordt beperkt.

PCI Flexmörtel S1 Rapid voldoet aan EN 12004 C2FT S1 is zeer emissiearm volgens de Duitse Emicode met betrekking tot vluchtige organische stoffen.

De tegellijm wordt geleverd in zakken van 5 en 20 kg.

In een handige tabel vergelijken wij de eigenschappen van de vier PCI Flexmörtel tegellijmen. Met toepassing en technische gegevens.

Speciaal voor verse cementdekvloeren hebben wij deze vier tegellijmen ontwikkeld. Zij worden onder garantie na 3 dagen respectievelijk bij een restvochtgehalte van 4% op cementdekvloeren toegepast. Bij vloerverwarming hoeft geen opstookprotocol te worden aangehouden; 7 dagen na het verlijmen van keramiek mag de verwarming volledig worden ingeschakeld.

Zodra een cementdekvloer beloopbaar is (gemiddeld na 3 dagen) kan al keramiek worden aangebracht met de zeer flexibele PCI Flexmörtel S2 of de snel uithardende versie PCI Flexmörtel S2 Rapid (alleen voor de vloer, droogtijd 5 uur), die voldoen aan C2 TE S2 c.q. C2FE S2. Deze tegellijmen zijn supersterk, met een hechtsterkte die driemaal zo hoog is dan die in de norm vereist (1,0 N/mm²). Vooral voor grootformaat platen op vloerverwarming en buitentoepassingen worden de S2-mortels aanbevolen. Toepassing kan niet alleen als dunbed en middenbed, maar ook als vloeibed, ter vervanging van de buttering-floating methode. Op beton kan al na 28 dagen keramiek worden verlijmd. Deze lijm levert een de verwerker dus in vele opzichten tijdsbesparingen op.


Met PCI Flexmörtel S1 wordt keramiek op zandcementdekvloeren verlijmd zodra het restvochtgehalte is gedaald tot 4%. Deze mortel voldoet aan de norm C2 TE S1. De snelle versie PCI Flexmörtel S1 Rapid heeft een droogtijd van 3 uur.

Breed inzetbaar is de nieuwe en sterke egalisatiemortel PCI Periplan Multi: binnen en buiten, woningen en industrie, onder tegels of als eindlaag, geschikt voor vloerverwarming. En dan ook al na 4 uur beloopbaar.

De na zeven dagen bereikte hechtsterkte van 40 N/mm² maakt de vezelversterkte egalisatiemortel goed bestand tegen mechanische belasting, zodat deze kan worden ingezet in zowel woningen, ook bij vloerverwarming, als in bedrijfsruimtes, zoals garages en werkplaatsen.

Het aanmaken en verwerken PCI Periplan Multi is eenvoudig. De uit slechts één component bestaande mortel wordt met water aangemaakt en is daarna goed vloeibaar en zelfnivellerend. Verwerking kan handmatig of door middel van verpompen plaatsvinden. Laagdikte van 3 tot 40 mm.

De mortel is al na 4 uur beloopbaar. Als geen keramiek of vloerbedekking wordt aangebracht, kan zo nodig na 24 uur een verzegelingslaag worden aangebracht.

PCI Periplan Multi is verpakt in zakken van 25 kg en verkrijgbaar bij de professionele bouwmaterialenhandel.

Al na 4 uur is PCI Barraseal Turbo bodemvocht, stuwend en drukkend water in kelders, op funderingen en balkons de baas. De flexibele waterafdichtingslaag is inzetbaar op zowel een cementhoudende als een bitumenondergrond, zonder primer.

PCI Barraseal Turbo kan ook worden gebruikt in watertanks tot een vulhoogte van 6 meter of om drainage- en isolatieplaten te verlijmen. De uit twee componenten bestaande afdichtingslaag is UV-bestendig en levert verder qua waterdichting dezelfde prestaties als een bitumenafdichting.

Verwerking is eenvoudig: rollen, kwasten of spachtelen. Na 6 uur kan de bouwput worden gevuld. Zo nodig kan de afdichtinglaag worden geverfd of gepleisterd.

Het rendement van PCI Barraseal Turbo is hoog: 90% van de natte laagdikte (minimaal 2,3 tot 3 mm) blijft behouden als droge laagdikte.

Verpakking: set van 20 kg in een kunststofemmer

Wij hebben de bestekservice omgebouwd tot een handige en eenvoudige productkeuzehulp. Via enkele keuzemogelijkheden vindt de verwerker, aannemer of architect meteen de voor de gekozen toepassing geschikte producten. Daaraan gekoppeld zijn korte informatie en een link naar de volledige productinformatie of bestekteksten.

Om binnenshuis de vluchtige organische stoffen te beperken, ontwikkelde PCI een lijmsysteem dat emissiearm is: van primer en egalisatiemortel tot waterdichting, tegellijm en kit.

Het Duitse keurmerk "Emicode" wordt door een onafhankelijk instituut toegekend. In de product-informatie vindt u de vermelding EC1, EC 2 of EC1 Plus.

Wij hebben de informatie over emissiearme producten en de beschrijving van het keurmerk in een flyer verzameld.
Kijk voor meer informatie ook op www.emicode.de.

Gevel hydrofoberen? PCI heeft diverse types hydrofobeermiddel en anti graffiti coating met de naam Silconal. Bijvoorbeeld PCI Silconal W, een watergedragen impregneermiddel voor gevels. Vraag vrijblijvend advies!

Tuinpalen zetten? Doe dat snel en eenvoudig zonder mengen met PCI Pavifix FFM. Poeder in het gat vullen, water met de gieter erover en klaar! Handig ook voor speeltoestellen.

Kijk voor het afvoegen van tuinpaden, garageopritten en wegen ook bij andere types PCI Pavifix.

Speciale actie voor tegelzetters: GRATIS een Fixplus tile leveling set bij 20 zakken PCI Flexmörtel S2. Probeer deze supersterke en flexibele lijm uit en ervaar de vele voordelen!

Hiermee verlijm je tegels al na 3 dagen op een zandcementdekvloer. De lijm is verder vooral geschikt voor grote tegels en vloerverwarming. Geen opstookprotocol nodig, de verwarming na 7 dagen volledig aanzetten! Met volledige garantie.

Kijk op onze actiepagina voor de voorwaarden om de tile leveling set te krijgen.

Wij leveren vanaf begin 2015 de bitumenafdichting voor kelders in vierkante emmers in plaats van ronde blikken of emmers. Elk product heeft een andere kleur deksel, zodat dit goed te herkennen is.

De emmers bestaan voor 50% uit gerecyclede kunststof. Ze zijn eenvoudig te openen, handig te dragen door de goede handgreep en goed stapelbaar.

Het kleurengamma van de voegmortel PCI Nanofug Premium hebben wij uitgebreid met bruine kleuren, die o.a. passen bij houtkleurige afwerkingen. Het gaat om oker, beigebruin, helbruin, intensiefbruin en roodbruin. Daarmee is de voegmortel leverbaar in 23 kleuren, die passen bij de siliconenkitten.

Bekijk ook de brochure over PCI Nanofug Premium.

Een nieuw vochtregulerend en ontkoppelend systeem maakt het mogelijk tegels op buitengevels te verlijmen met een duurzaam en mooi resultaat.
PCI, Gutjahr (CeraVent matten) en Agrob Buchtal (tegels) hebben dit systeem ontwikkeld.

PCI Fassadenkleber, PCI Fassadenspachtel en PCI Fassadenfug en ventilerings- en ontkoppelingssysteem CeraVent van Gutjahr vormden de basis. De Gutjahr-matten werden gelijmd en vervolgens met pluggen in de ondergrond verankerd. Nadat een spachtellaag was aangebracht, kon daarover worden getegeld. Deze geïsoleerde tegelafwerking is mooi, slijtvast en kan eenvoudig worden schoon gehouden.

Bekijk het systeeminformatieblad, met een schets van de opbouw en productoverzicht. In de brochure van Gutjahr vindt u uitgebreide informatie over het systeem.

 In Nederland zijn de mortels van PCI in 2014 voor de eerste keer op grote schaal toegepast op de gevels van vijf flats in Naaldwijk. Het vakblad "Tegeltotaal" heeft hierover een redactioneel artikel geplaatst. Ook de Cobouw heeft aandacht besteed aan dit systeem.

Wieland Tegelzetbedrijf heeft één van de hoofdprijzen gewonnen van de actie met pastalijm PCI Pecicoll XL: een smart TV! Op 20 oktober jl. ontving Harold Hoog Antink dee in bijzijn van Eddy Weenink van NVB Wagener Bouwstoffen in Enschede uit handen van Joost Bartels, account manager van PCI.

Kijk op onze actiepagina voor meer informatie over de acties met de gekleurde tegels in de emmers pastalijm en de haakse slijper Flex.

Wij introduceren de pastalijm met de beste combinatie van prijs en kwaliteit! PCI Pecicoll XL is watervast (D2 TE), wit en zeer geschikt voor het verlijmen van grootformaat keramiek.

De lijm kan worden toegepast op vele ondergronden, zuigend en niet zuigend, waaronder oud keramiek. De tegelzetters die de lijm al hebben gebruikt, waren zeer tevreden over de verwerkbaarheid en de kwaliteit.PCI Pecicoll XL is verpakt in een handige emmer van 14 kg. Op een pallet staan 33 emmers.

Deze pastalijm is een onderdeel van het kostenverminderende projectsysteem voor badkamers.

Tijdens de introductieperiode in september, oktober en november lopen met deze lijm twee leuke acties voor de verwerkers van het product: "Vind een tegel in de emmer" en "Krijg een slijptol bij een volle pallet". Kijk op de actiepagina voor meer informatie.

Maak nu kennis met onze nieuwe pastalijm PCI Pecicoll XL en krijg van ons een mooi geschenk! Vind een tegel in de emmer lijm of krijg een slijptol "Flex" bij een volle pallet.

Speciaal voor de verwerkers van onze producten doen wij twee leuke acties tijdens de introductie van de lijm, in september, oktober en november.

"Vind een tegel in de emmer": u maakt kans op een bouwradio, Multibuddy, doorwerkjas, sweatshirt en zelfs op een smart TV.

"Krijg een slijptol bij een volle pallet": bij een bestelling van een volle pallet met 33 emmers van 14 kg krijgt u van ons een mooie haakse slijper van het bekende merk "Flex", helemaal gratis.

Kijk voor meer informatie en de voorwaarden op de actiepagina.

Een goede prijs én een uitstekende kwaliteit, gering productverbruik, snelhardende producten, duurzaamheid en 10 jaar projectgarantie. Dat stond voorop bij het ontwikkelen van dit waterdichtings- en lijmsysteem voor badkamerprojecten.

PCI zoekt in haar rol als partner naar praktische oplossingen. Wij richten ons op zowel de tegelzetter als de opdrachtgever, in dit geval met name de woningbouwcorporatie. Het systeem is daarop afgestemd.

Alle toepassingen komen samen in het systeem. Ook de nieuwe pastalijm PCI Pecicoll XL is daarin opgenomen.
Het begint bij de primer, egalisatiemortel en uitvlakmortel. De complete waterdichting is opgenomen: kimband, waterdichte binnen- en buitenhoeken, afdichtingsmanchetten voor leidingdoorvoer en afvoer. En natuurlijk de tegellijmen voor wand en vloer, voegmortel en siliconenkit.

In de tweeluik vind u een schets van de systeemopbouw en een overzicht van de te gebruiken producten.

Wij verzorgen voor professionele tegelzetters een technische training met focus op ontkoppelen en waterdichting voor badkamer, balkon en terras. Deze geheel verzorgde dagsessie vindt plaats bij PCI in Hamm Duitsland.

Kijk voor meer informatie in de rubriek "Trainingen".

Van de ontwikkeling van een tegellijm tot productie en handling in de fabriek. Bekijk de nieuwe film van PCI Augsburg!

Steeds vaker vindt u op onze verpakkingen pictogrammen, die snel laten zien hoe het product aangemaakt moet worden of hoeveel water nodig is.

In één oogopslag ziet u bijvoorbeeld wanneer een mortel beloopbaar is, hoeveel de voegbreedte of laagdikte bedraagt, wat de verwerkingstemperatuur is, hoe lang gemengd moet worden, of het produkt geschikt is voor vloerverwarming.

De pictogrammen geven een snelle indicatie, maar lees voor de details wel de verpakkingstekst en de productinformatie!

Twee nieuwe tegellijmen, speciaal voor jonge cementdekvloeren, maken het mogelijk. Keramiek verlijmen na 3 dagen of bij 4% restvocht.

Om tijdsbesparing op te leveren heeft PCI speciaal voor jonge cementdekvloeren de populaire tegellijm PCI Flexmörtel doorontwikkeld naar twee bijzondere varianten, die onder garantie al heel snel na het leggen van de vloer kunnen worden toegepast.

Zodra een cementdekvloer beloopbaar is (gemiddeld na 3 dagen) kan keramiek worden aangebracht met de zeer flexibele PCI Flexmörtel S2, die voldoet aan C2 TE S2. Deze tegellijm is supersterk, met een hechtsterkte die ruim tweemaal zo hoog is dan die in de norm (1,0 N/mm²). Vooral voor grootformaat platen op vloerverwarming en buitentoepassingen wordt deze mortel aanbevolen. Toepassing kan niet alleen als dunbed en middenbed, maar ook als vloeibed, ter vervanging van de buttering-floating methode. Na 28 dagen kan met deze lijm al keramiek worden aangebracht op beton. Deze lijm levert de verwerker dus in vele opzichten tijdsbesparingen op.

Met PCI Flexmörtel S1 wordt keramiek op zandcementdekvloeren verlijmd zodra het restvochtgehalte is gedaald tot 4%. Deze mortel voldoet aan de norm C2 TE S1.

Beide tegellijmen zijn universeel inzetbaar, op wand en vloer, zowel binnen als buiten. Alle soorten keramiek kunnen ermee worden verlijmd op vele ondergronden, ook bij vloerverwarming. Toepassing van terras tot badkamer.

Bij vloerverwarming is geen opstookprocotol nodig. Na 7 dagen kan de verwarming gewoon worden aangezet!

Over de verwerkingseigenschappen, een zeer goede stand, ook bij zware tegels of platen en een smeuïge mortel, waren de verwerkers die de producten hebben getest zeer enthousiast. Los van het bijkomende voordeel dat de mortels ook kunnen worden gebruikt om kleine oneffenheden uit te vlakken.

PCI verstrekt op deze lijmen natuurlijk dezelfde garantie als op de overige producten. Bij toepassing van een compleet systeem is het mogelijk een projectgarantie van 10 jaar aan te vragen.

PCI Flexmörtel S1 en S2 worden geleverd in zakken van 20 kg. 

Bekijk de brochure en de productinformatie van PCI Flexmörtel S1 en PCI Flexmörtel S2.

In april en mei krijgt u bij elke pallet bestratings/voegmortel PCI Pavifix een professionele set voor uw aanhanger, bestaand uit een net, spanbanden en bevestigingshaken in een stevige emmer.

Kijk voor meer informatie over de actie in de rubriek "Bestrating en terrassen".

 

 

NIEUW: Kant-en-klare vulmortel voor tuinpalen en speeltoestellen PCI Pavifix FFM. Geen aanmaken of mengen nodig! Poeder in het gat doen en water erover gieten.

Met de mortels van PCI kan bestrating op balkon, terras en oprit worden gezet of afgevoegd.

NIEUW: kant-en-klare vulmortel voor tuinpalen en speeltoestellen. Aanmaken of mengen niet nodig.

Bekijk voor meer informatie het overzicht van onze bestratingsmortels of de handige flyer.

PCI Repakwik N is niet meer leverbaar en wordt per direct vervangen door PCI Polyfix Plus L, die vergelijkbare verwerkingseigenschappen heeft. Deze reparatiemortel is verkrijgbaar in emmers van 16 kg en zakken van 25 kg.

In de prijslijst 2014 hebben wij abusievelijk vermeld dat PCI Polyfix Plus de vervanger is van Repakwik N. Maar PCI Polyfix Plus L (langzaam), met een verwerkingstijd van 15 minuten, voldoet beter.

De verpakking van 16 kg van PCI Polyfix Plus L staat niet in onze prijslijst. Het artikelnummer is 50363267.

PCI Augsburg GmbH heeft enkele wijzigingen aangebracht in de algemene voorwaarden. De nieuwe voorwaarden gaan in per 1 januari 2014. 

Met op elkaar afgestemde producten worden de beste resultaten behaald. In de nieuwe brochure geven wij een overzicht van de belangrijkste systemen, met schets, beschrijving en productoverzicht.

Aan de orde komen o.a. lijmsystemen voor natte ruimtes, balkons en terrassen en natuursteen; betonreparatiesystemen, waterafdichting voor kelder binnen- en buitenmuren, vloerreparatie- en beschermingssystemen.

De nieuwe voegmortel PCI Nanofug Premium biedt een unieke combinatie van eigenschappen en voordelen. De cementaire voegmortel hardt snel uit en is al na 2 uur beloopbaar. Het fijne, gladde en zeer mooie oppervlak is water- en vuilafstotend, dus goed te reinigen. Daarnaast is de mortel niet alleen bestand tegen zure reinigingsmiddelen, maar biedt deze ook bescherming tegen diverse soorten schimmels en bacteriën.

PCI Nanofug Premium is verkrijgbaar in 18 kleuren, waaronder ook de sanitairkleuren jasmijn en pergamon. Donkere kleuren, zoals zwart, zijn langdurig kleurecht. De kleuren komen overeen met die van de siliconenkitten van PCI.

De voegmortel is smeuïg en eenvoudig verwerkbaar in een voegbreedte van 1 tot 10 mm, binnen en buiten. Diverse soorten keramiek, ook met lage wateropname, glas en zelfs verkleuringsongevoelige natuursteen kunnen ermee worden afgevoegd.

Wij leveren Nanofug Premium in een handige, afsluitbare emmer van 5 kg.

Bekijk de productinformatie, brochure of film.

Professionele verwerkers van onze producten kunnen in de maanden september en oktober een GRATIS emmer van 5 kg PCI Nanofug Premium bij ons opvragen. Kijk voor meer informatie op de actiepagina.

Per 1 juli 2013 is de wetgeving inzake de CE-markering gewijzigd.
Wij zijn als leverancier verplicht onze afnemers een prestatieverklaring (DOP – declaration of performance) te verstrekken als het product valt onder een Europese geharmoniseerde kwaliteitsnorm.

Bij deze normen gaat het o.a. over tegellijmen (EN 12004), vloeregalisatie- (EN 13813) en reparatiemortels (EN 1504). De prestatieverklaring kunt u zien als een geregistreerde kwaliteitscontrole. Hierin staan de prestaties en de toepassingen waarvoor deze prestaties gelden.

De prestatieverklaringen zullen wij onze afnemers toesturen. U vindt deze ook op deze website in de rubriek "Producten", op de pagina waar ook de productinformatie en het veiligheidsblad staat.

Met de serie PCI Pavifix zet- en bestratingsvoegmortels zijn vele buitentoepassingen mogelijk. Zoals het zetten van terrastegels, zonder mengen monteren van tuinpalen, afvoegen van natuursteen en betonnen tegels, en afvoegen van bestrating op opritten en verkeerswegen.

Na PCI Periplan en de tegellijmen PCI Nanolight en PCI Nanoflott Light is nu ook PCI Periplan Extra stofarm.

PCI Periplan Extra is een egalisatiemortel die geschikt is voor toepassing op kritische ondergronden en onder andere houten vloeren.

Bekijk voor informatie over Periplan Extra de productinformatie.

PCI heeft in Duitsland de prestigieuze “Architects’ Darling Award” gewonnen.

Rond de 2.500 architecten kozen PCI in de categorie “Lijmen en mortels” tot hun favoriete leverancier.

Daarnaast werd PCI, als specialist van systemen voor o.a. zwembaden, tweede in de categorie “Waterafdichting”.

Kijk voor meer informatie op de website van PCI Duitsland.

PCI ontwikkelt producten en systemen op basis van de nieuwste technologieën. Nu bieden wij ook een platform voor innovatieve ideeën van en voor verwerkers.

Tijdens de Bouwbeurs zal tegelzetter Twan Geelen op de stand van PCI de MultiBuddy introduceren en demonstreren: een door hem ontwikkeld gereedschap ter vermijding van lichamelijke klachten.

De MultiBuddy heeft op 20 december de Arboprijs 2012 van FNV-bouw gewonnen. Deze wordt tweejaarlijks toegekend aan de bedenker van de meest innovatieve uitvinding waarmee de werkomstandigheden in de bouw- en houtnijverheid verbeterd kunnen worden.de bouw- en houtnijverheid verbeterd kunnen worden.

De MultiBuddy bestaat uit een stabiele kunststof greep met verwisselbare afsteunpootjes. Deze wordt gebruikt om in het lijmbed te kunnen afsteunen, zonder vieze handen te krijgen of het lijmbed te verstoren. Het hulpmiddel kan worden gebruikt door professionele tegelzetters, stoffeerders en parketteurs, dus verwerkers die een egalisatielaag of lijmbed aanbrengen waarop tegels, tapijt, siergrind, vinyl of parket wordt gelegd.

Door de trend van steeds grotere vloertegels, moet een tegelzetter vaak ver reiken om het lijmbed strak aan te brengen. Hierbij worden rug en armen regelmatig overstrekt. Bij het neerleggen van de tegels gebeurt dat nogmaals. Door de MultiBuddy als steun te gebruiken verbetert de werkhouding, wordt het lichaam aanmerkelijk minder belast en treedt minder vermoeidheid op. Dit blijkt niet alleen uit testrapporten van ergonomische onderzoekers. Ook tegelzetters waren na de praktijktests enthousiast.
Maar het handzame “maatje” biedt de verwerker niet alleen ergonomische voordelen.

Met de MultiBuddy werkt men – naast gemakkelijker – ook beduidend efficiënter. Door het afsteunen heeft de verwerker meer bereik en kan een groter lijmbed worden opgezet. Vieze vingers en het vervuilen van wanden door afsteunen met de handen is verleden tijd.

Na de Bouwbeurs start de verkoop van de MultiBuddy via de professionele vakhandel.

Met PCI Seccoral 2K Rapid heeft PCI een nieuwe, snelhardende waterafdichtingslaag voor toepassingen met hoge vochtbelasting, zoals badkamers, balkons of zwembaden, aan het assortiment toegevoegd. De flexibele coating is nagenoeg geurloos en valt op door het zeer lage verbruik.
PCI Seccoral 2K Rapid is niet alleen waterdicht, maar overbrugt ook scheuren, ontkoppelt en reduceert spanningen. Mede daardoor kan deze worden aangebracht op cementdekvloeren zodra deze beloopbaar zijn. Al vier uur na het aanbrengen van de waterdichtingslaag kan de verlijming van keramiek plaatsvinden, wat een snelle werkvoortgang mogelijk maakt. Wachttijden worden verder gereduceerd door toepassing van een snel uithardende tegellijm uit de PCI Rapid-serie.
De verwerking vindt plaats in twee lagen: de eerste door middel van kwasten, rollen of spuiten en de tweede via spachtelen. Een set van 25 kg is voldoende voor ca. 10 m² bij een laagdikte van 2 mm.

Systemen met garantie
Bij waterdichting onder keramiek gaat het o.a. om badkamers, balkons, terrassen, zwembaden en sauna’s of wellnesslandschappen. PCI Seccoral 2K Rapid vormt een onderdeel van systemen voor deze en verschillende andere toepassinge.
De eigenschappen van de flexibele waterdichtingslaag maken deze ook geschikt voor snelhardende systemen, zoals voor het verlijmen van XXL-tegels, bijvoorbeeld in combinatie met de lijmen PCI Nanolight (wand) en PCI Rapidflott (vloer), zowel voor binnen- als buitentoepassing.
PCI richt zich speciaal op systeemtoepassingen, waarin de gebruikte producten op elkaar worden afgestemd. Deze productcombinaties worden uitgebreid getest voor verschillende toepassingen en de vele belastingen die zich in de praktijk kunnen voordoen. Verwerkers en opdrachtgevers zijn daarmee niet alleen van verzekerd een geschikt systeem; PCI verstrekt bij de juiste applicatie van de producten ook een systeemgarantie van 10 jaar.

Zwembaden
De uitgebreide technische know-how van PCI op het gebied van waterdichtings- en lijmsystemen voor zwembaden en ervaring met vele projecten in binnen- en buitenland hebben geleid tot een optimalisatie van productcombinaties. Met een door PCI speciaal ontwikkelde “kalk-index” kan op basis van waterparameters, zoals pH, zuurgraad en kalk, het meest geschikte systeem worden bepaald. Op basis hiervan wordt een cementgebonden- of epoxy product gekozen. Verschillende combinaties van cementgebonden of epoxy waterdichtingslagen, tegellijmen en voegmortels zijn mogelijk. Door de juiste productkeuze en vakkundige applicatie ontstaat een hoogwaardig en duurzaam systeem. Specialisten van PCI geven extra aandacht aan het adviseren en begeleiden van projecten.
PCI Seccoral 2K Rapid is een belangrijk onderdeel van de systemen voor zwembaden. Mede door de snelle uitharding van deze waterdichtingslaag kan al binnen enkele dagen een testvulling van het zwembad plaatsvinden.

PCI is wel een onderdeel van BASF, maar heeft zich in Duitsland altijd met een eigen huisstijl gepresenteerd. In de Benelux was PCI tot nu toe onder de vlag van BASF te zien, met de bekende BASF-logobalk.

Per direct gebruikt PCI in de Benelux hetzelfde design als PCI in Duitsland, met alleen nog een verwijzing naar BASF.

Als gevolg van deze wijzigingen gebruikt PCI in de Benelux niet meer de website van BASF, maar deze eigen website.

Onze leveringen en service blijven zoals u ze van ons gewend zijn.

Als partner van de VLOK, brancheorganisatie voor klussenbedrijven, dragen wij bij aan kennisontwikkeling op het gebied van tegellijmsystemen. 

Wij verzorgen voor VLOK-leden die deelnemen aan het programma "Vakmanschap & Zekerheid" theorie- en praktijktrainingen. Daarin geven wij technische informatie en tips over o.a. ondergronden, tegellijmsystemen van primer tot kit, natte ruimtes en grootformaat tegels. 

 

Klik hier voor meer informatie over de VLOK of hier voor onze trainingsmogelijkheden en andere voordelen voor leden van de VLOK.

PCI heeft het assortiment snelbouwsystemen uitgebreid en biedt nu rechte en gebogen hardschuimplaten PCI Pecidur en douche-elementen PCI Pecibord met geïntegreerd afschot, waterdichtingslaag, afvoer en drainroosters aan. Deze maken het mogelijk snel badkamers te renoveren, vaak zonder te slopen en zonder of met minimale wachttijden.

De douche-elementen PCI Pecibord zijn in vier types, vele maten tot kantlengtes van 2,5 m en diverse vormen beschikbaar, van vierkant en kwart cirkel tot vijfhoek. De plaats van het rooster kan bij enkele plaattypes vrij worden gekozen. Ook de zes soorten designroosters zijn in vele maten verkrijgbaar.

PCI Pecidur, XPS-hardschuimplaten, worden nu ook geleverd in voorgevormde ronde en gebogen constructies, zoals slakkenhuizen. De platen kunnen op de wand worden gebruikt of bijvoorbeeld om wastafels of zitbanken in wellnesscentra te maken. Daarnaast zijn speciale badombouw-elementen met stelpootjes verkrijgbaar.

Op de waterdichte platen of elementen kan meteen betegeld worden. Nog meer tijdwinst wordt geboekt, voor zowel de gebruiker als de aannemer, als snelle lijmsystemen worden gebruikt. De snelhardende PCI-tegellijmen hebben een droogtijd van 3 uur en de voegmortels zijn al beloopbaar na 2 uur.

Bekijk voor meer informatie de brochure.

Met de nieuwe, flexibele matten Pecilastic U maakt PCI het mogelijk de werkvoortgang tijdens nieuwbouw en renovatie sterk te bespoedigen. Wij bieden de verwerker een multitalent, dat na het verlijmen zorgt voor ontkoppeling, waterdichting én geluidsreductie. En al kort na het aanbrengen van de mat kan keramiek of natuursteen worden verlijmd.

PCI Pecilastic U kan niet alleen in droge en natte binnenruimtes, maar ook buiten, zoals op balkons en terrassen, worden toegepast. De mat is bestand tegen chemische belasting.

Door de unieke opbouw van de mat kan deze ook op nog relatief vochtige ondergronden worden aangebracht, zoals op dekvloeren zodra deze beloopbaar zijn en op anhydrietvloeren bij een vochtgehalte tot 2%. Verder is toepassing op gemengde ondergronden en bijvoorbeeld houtspaanplaat mogelijk. Het aanbrengen gebeurt eenvoudig door middel van verlijmen op de ondergrond. Daarna kan op de mat keramiek of natuursteen worden verlijmd.

Niet alleen levert de verwerking van de scheuroverbruggende mat een tijdsbesparing op. De mat heeft ook een structuur die het lijmverbruik reduceert. Dit betekent een extra besparing aan lijm en arbeidstijd. De (lijm)kostenbesparing kan oplopen van 30 tot 50% in relatie tot vergelijkbare matten, afhankelijk van de gebruikte tegellijm. De geluidsreductie bedraagt 8 dB volgens de Duitse norm. Opvallend is dat na het aanbrengen van de mat de geluiden veel minder hol klinken.