PCI introduceert MultiBuddy gereedschap tijdens Bouwbeurs

PCI ontwikkelt producten en systemen op basis van de nieuwste technologieën. Nu bieden wij ook een platform voor innovatieve ideeën van en voor verwerkers.

Tijdens de Bouwbeurs zal tegelzetter Twan Geelen op de stand van PCI de MultiBuddy introduceren en demonstreren: een door hem ontwikkeld gereedschap ter vermijding van lichamelijke klachten.

De MultiBuddy heeft op 20 december de Arboprijs 2012 van FNV-bouw gewonnen. Deze wordt tweejaarlijks toegekend aan de bedenker van de meest innovatieve uitvinding waarmee de werkomstandigheden in de bouw- en houtnijverheid verbeterd kunnen worden.de bouw- en houtnijverheid verbeterd kunnen worden.

De MultiBuddy bestaat uit een stabiele kunststof greep met verwisselbare afsteunpootjes. Deze wordt gebruikt om in het lijmbed te kunnen afsteunen, zonder vieze handen te krijgen of het lijmbed te verstoren. Het hulpmiddel kan worden gebruikt door professionele tegelzetters, stoffeerders en parketteurs, dus verwerkers die een egalisatielaag of lijmbed aanbrengen waarop tegels, tapijt, siergrind, vinyl of parket wordt gelegd.

Door de trend van steeds grotere vloertegels, moet een tegelzetter vaak ver reiken om het lijmbed strak aan te brengen. Hierbij worden rug en armen regelmatig overstrekt. Bij het neerleggen van de tegels gebeurt dat nogmaals. Door de MultiBuddy als steun te gebruiken verbetert de werkhouding, wordt het lichaam aanmerkelijk minder belast en treedt minder vermoeidheid op. Dit blijkt niet alleen uit testrapporten van ergonomische onderzoekers. Ook tegelzetters waren na de praktijktests enthousiast.
Maar het handzame “maatje” biedt de verwerker niet alleen ergonomische voordelen.

Met de MultiBuddy werkt men – naast gemakkelijker – ook beduidend efficiënter. Door het afsteunen heeft de verwerker meer bereik en kan een groter lijmbed worden opgezet. Vieze vingers en het vervuilen van wanden door afsteunen met de handen is verleden tijd.

Na de Bouwbeurs start de verkoop van de MultiBuddy via de professionele vakhandel.