Systemen voor de afdichting en sanering van kelders

PCI staat bekend om tegellijmsystemen en bouwchemische producten. Maar ook specialistische systemen voor kelderafdichting behoren tot het programma.

Kelders zijn onderhevig aan belasting door vocht en zout, waardoor schade kan optreden.
Om te voorkomen dat muren, sokkels, funderingen of vloeren beschadigen en voor het saneren en herstellen van schades heeft PCI drie afdichtingssystemen ontwikkeld. De toepassing van een systeem heeft als voordeel dat de producten op elkaar zijn afgestemd en dat de leverancier een systeemgarantie kan verstrekken.

Schade kan o.a. ontstaan door opstijgend vocht, opspattend water, lekkages van leidingen of afvoerpijpen, bodemvocht, opstuwend en drukkend water. Als de oorzaken van de problemen bepaald zijn, kan een keuze worden gemaakt voor de wijze van afdichten en het daarvoor geschikte systeem.

Drie systemen

De afdichtingssystemen bestaan uit drie groepen:

  • Saneerpleisters en -mortels voor binnenmuren en buitenmuren boven het maaiveld, sokkels en keldervloeren

  • Bitumenafdichtingslagen voor buitenmuren onder het maaiveld en funderingen

  • Injectievloeistoffen voor horizontale afdichting bij optrekkend vocht in muren.

Het saneerpleistersysteem bestaat uit vier PCI Saniment types, een spatlaag, saneer- en waterdichtingsmortel en –pleister en een fijnkorrelige pleisterlaag als eindlaag. PCI Saniment 2 in 1 valt hierbij op. Dit is een saneerpleister en fijnkorrelige afwerklaag in één product. En het kan ook nog in één laag tot 40 mm aangebracht kan worden. De pleisters kunnen zowel handmatig als machinaal worden verwerkt.

De bitumenafdichtingslagen PCI Pecimor worden buiten ingezet onder het maaiveld en omvatten twee primers, één voor beton en één voor metselwerk. Bij de beschermingslagen kan worden gekozen voor een ééncomponent of tweecomponent type. De laatste is al regenvast na 4 uur. Een tweecomponenten lijm voor isolatie- en drainplaten rondt het systeem af.

Tegen optrekkend vocht in de muur wordt injectievloeistof PCI Barra Gisol in combinatie met vloeistofhouders en de vulmortel PCI Barra Inject ingezet. De injectievloeistof kan met of zonder druk worden aangebracht.

Vraag een vrijblijvend advies !

Aangezien het saneren van kelders vakkennis vereist en elke situatie anders is, raadt PCI aan altijd contact op te nemen met één van haar specialisten om een vrijblijvend technisch advies aan te vragen.