Uniek systeem voorkomt vochtproblemen onder tegels op buitengevels

Gutjahr, PCI en Agrob Buchtal hebben in Duitsland gezamenlijk een vochtregulerend en ontkoppelend systeem ontwikkeld. Met een speciale uitvlakmortel, tegellijm en voegmortel in combinatie met ventilatiematten en bijpassende tegels werd een oplossing gevonden voor problemen op het gebied van isolatie en vochtbelasting onder tegels op buitengevels. In Nederland zijn de mortels van PCI in 2014 voor de eerste keer op grote schaal toegepast op de gevels van vijf flats in Naaldwijk. Het vakblad Tegeltotaal beschrijft het project in een redactioneel artikel. Ook de Cobouw en het blad Gevelbouw besteden er aandacht aan.

PCI FassadenkleberPCI Fassadenspachtel en PCI Fassadenfug en ventilerings- en ontkoppelingssysteem CeraVent van Gutjahr vormden de basis. De Gutjahr-matten werden gelijmd en vervolgens met pluggen in de ondergrond verankerd. Nadat een spachtellaag was aangebracht, kon daarover worden getegeld. Deze geïsoleerde tegelafwerking is mooi, slijtvast en kan eenvoudig worden schoon gehouden.

Bekijk ons systeeminformatieblad, met een schets van de opbouw en productoverzicht. In de brochure van Gutjahr vindt u een uitgebreide beschrijving van het systeem.