Selecteer een regio en taal

Tegellijmsystemen voor zwembaden

Aan de nieuwbouw en renovatie van zwembaden worden specifieke eisen gesteld. Goede planning en uitvoering is van groot belang. Evenals de keuze van het juiste waterafdichtingsmateriaal en lijmsystemen. Daarnaast spelen waterhygiëne en een op de grootte van het bassin afgestemd filter een rol.

Uitgebreide brochure en bestekteksten

In onze uitgebreide brochure over zwembaden vindt u meer informatie. Voor systeemopbouw en een globale productkeuze verwijzen wij naar onze bestekteksten. Onze technisch specialist kan u vrijblijvend adviseren en het werk technisch begeleiden. Kijk voor een selectie van projecten in de rubriek "Referenties".

Veel gebruikte producten:

PCI Pericret, uitvlakmortel
PCI Gisogrund, primer
PCI Seccoral 2K Rapid, waterdichtingslaag
PCI Pecitape Objekt, kimband
PCI Pecitape, hoekstukjes en afdichtingsmanchetten
PCI Carrament, tegellijm voor de overloopgoot
PCI Durafug NT, cementhoudende, belastbare één component voegmortel
PCI Durapox Premium, epoxyvoegmortel
PCI Nanofug Premium, cementhoudende voegmortel
PCI Silcofug E, siliconenkit voor bassins

Systemen voor wellness en sauna

XPS-hardschuimplaten: renovatie zonder slopen
Renovatie met gebruik van hardschuimplaten of douche-elementen levert veel gemak op. Vooral bij kritische ondergronden die onder normale omstandigheden gesaneerd zouden moeten worden. Slopen van onderdelen van de oude wand of vloer is niet nodig.
Maar de voordelen blijven niet beperkt tot werk- en tijdsbesparing. Bij deze methode wordt aan de creativiteit geen grenzen gesteld: de platen zijn in vele maten en vormen verkrijgbaar. 

Douche-elementen met geïntegreerde afvoer
Vloerelementen voor drempelvrije douches complementeren de snelbouwsystemen voor badkamers, sauna's of andere natte ruimes. De aangeboden types bieden steeds meer keuzemogelijkheden, gebruiks- en montagegemak. Eenvoudige versies in standaardmaten hebben vaak al een ingebouwd afschot en geïntegreerde afvoer met centrale afwatering. De afvoer is dan variabel instelbaar, afhankelijk van de tegeldikte. Ze zijn dusdanig geconstrueerd dat ze rolstoelgeschikt zijn en ook verlijming van bijvoorbeeld klein mozaïek is mogelijk. 
Bij op maat gemaakte douche-elementen (tot wel 2,5 m) zijn er vele vormen, van vierkant, rechthoek, kwart cirkel tot vijfhoek, met decentrale afwatering. Geavanceerde types omvatten eenzijdig of vierzijdig afschot, geïntegreerde afvoer en roestvast drainrooster van roestvast staal. Vaak kan uit verschillende types worden gekozen. Ook de plaats van het rooster op de plaat kan door de bouwheer worden bepaald. Instelling van de hoogte vindt plaats met meegeleverde opplusplaten.

Bekijk ook de brochure over XPS-hardschuimplaten en douche-elementen.