Dubbele overwinning voor PCI bij de lezerskeuze van Fliesen & Platten van het “Product van het jaar 2022”
De winnaars van de lezerskeuze van Fliesen & Platten van het “Product van het jaar 2022” zijn bekend: Met PCI Periplan Flow in de categorie ‘Bedekkingsconstructies en ondergronden’ en PCI Carrament grijs in de categorie ‘Afdichtingen en mortels’ is PCI Augsburg GmbH tweemaal in de top drie terechtgekomen. De beide innovatieve producten hebben de abonnees van het tijdschrift Fliesen & Platten en de jury overtuigd met hun bijzondere producteigenschappen.
De lezers van Fliesen & Platten hadden dit keer vooraf gestemd over de nieuwe producten die door de industrie waren ingezonden in zes verschillende categorieën. Net als in de voorafgaande jaren konden uitsluitend de tegelbedrijven en -dealers onder de abonnees van Fliesen & Platten deelnemen. Met hun stem bepaalden zij de drie hoogste plaatsen in de zes categorieën Afdichtingen en mortels, Bedekkingsconstructies en ondergronden, Tegels en platen, Software, Gereedschappen en Toebehoren. Daarnaast beoordeelde een jury van branche-experts de producten die werden voorgedragen voor selectie. De ranglijsten zijn zodoende het resultaat van de keuze van de lezers en de vakjury.

In de categorie Bedekkingsconstructies en ondergronden wist PCI Periplan Flow, het in 2022 nieuw op de markt gebrachte vloeibare egaliseermiddel met CSA-technologie met uitzonderlijke vloei-eigenschappen, de derde plaats te veroveren. Met zijn gladde, poriënarme oppervlak creëert PCI Periplan Flow de juiste basis voor alle latere bovenste bedekkingen. Dankzij de nieuw ontwikkelde CSA-technologie scoort het vloeibare egaliseermiddel met een korte uithardings- en lange verwerkingstijd – voor nog meer flexibiliteit en tijd- en kostenbesparing op de bouwplaats.

In de categorie Afdichtingen en mortels behaalde PCI Carrament grijs eveneens de derde plaats. Met zijn nieuwe formulering, die in 2022 op de markt werd gebracht, wist de beproefde middenbed- en zetmortel voor natuursteen en keramiek te overtuigen. PCI Carrament grijs combineert het verwerkingscomfort van een snellijm met dat van een normaal uithardende lijm. Tegelijkertijd biedt de vervormbare legmortel de vakman nog meer verwerkingscomfort en tijdsbesparing, terwijl zijn nieuwe, frisse verpakking extra aandacht trekt in de handel en op de bouwplaats.

“Onze hartelijke dank gaat uit naar de lezersjury van Fliesen & Platten, die ons opnieuw een plaats op het winnaarspodium heeft toegekend,” zegt Stephan Tschernek, hoofd Marketing van de PCI-groep, over het stemresultaat. “We zijn vooral blij dat onze klanten, de tegelvakbedrijven en ook de vakhandel, de voordelen van onze innovatieve producten weten te waarderen en er een echte meerwaarde in zien voor hun dagelijkse werkzaamheden.”

Net zoals elk jaar, bekroont het vaktijdschrift Fliesen & Platten de drie hoogstgeplaatsten als “Product van het jaar” in verschillende categorieën. De officiële prijsuitreiking vond plaats op het “F+P Fliesen und Platten Forum” op 15 juni 2023 in Essen.

Voor PCI en haar producten is dit niet de eerste Fliesen & Platten-bekroning als “Product van het jaar”. Zo behoorde PCI de afgelopen jaren met haar ingezonden producten regelmatig tot de winnaars.
Contact