Nieuwe egalisatiemortel PCI Polycret 50 voor handmatige en machinale verwerking
PCI Augsburg GmbH introduceert PCI Polycret 50, een nieuwe egalisatiemortel die geschikt is voor laagdikten van 3 tot 50 mm en zowel gespoten als met de hand aangebracht kan worden. PCI Polycret 50 is universeel inzetbaar en scoort met een lange verwerkingstijd, een groot bestreken oppervlak bij machinaal gebruik en een snelle uitharding. Dit garandeert een snelle bouwvoortgang.
PCI Polycret 50 hecht op de meest uiteenlopende ondergronden (beton, cellenbeton, metselwerk, maar ook gips-, kalk- en cementpleisters of betonvloeren), en kan zonder problemen worden bedekt met fijne pleisters, tegels of binnenshuis met een afdichtingsmiddel volgens het WTA-gegevensblad (bijv. PCI Barraseal). Als afdichtpleister voldoet het aan de eisen van een waterafstotende pleistermortel, is waterdicht, chloorwaterbestendig, weer- en vorstbestendig, en kan derhalve universeel binnen en buiten worden gebruikt. Dankzij zijn zeer goede hechttrekwaarden is PCI Polycret 50 zelfs geschikt voor het aanbrengen van reactieharscoatings.

De 1-component egalisatiemortel biedt een lange verwerkingstijd tot 50 minuten en is desondanks snel uithardend: het materiaal kan al na ca. 5 uur worden bepleisterd of betegeld. Dankzij de optimale sterkte kan PCI Polycret 50 ook in grote laagdikten tot 50 mm worden aangebracht.

Vaklieden kunnen de egalisatiemortel handmatig met een troffel of machinaal door middel van spuiten aanbrengen. Bij machinale verwerking profiteren ze van het grote bestreken oppervlak en de geringe nabewerking die nodig is.

De egalisatiemortel PCI Polycret 50 is gecertificeerd als zeer emissiearm volgens GEV-EMICODE EC 1 PLUS.

“Vaklieden willen een egalisatiemortel met een optimale balans tussen verwerkingstijd, verpompbaarheid, nabewerking en sterkteontwikkeling. Met PCI Polycret 50 bieden wij hiertoe de ideale oplossing,” aldus Stephan Tschernek, hoofd Marketing van de PCI-groep. “Als gemakkelijk te spuiten materiaal is de egalisatiemortel ook uitstekend geschikt om in korte tijd grote oppervlakken te egaliseren. Dat zorgt voor een snelle bouwvoortgang.”
Contact