PCI Flexmörtel® S1 van de nieuwste generatie – bijna altijd en overal inzetbaar
De nieuwe PCI Flexmörtel® S1 met verbeterde formulering is de allrounder binnen de PCI Flexmörtel®-lijn. Als vervormbare universele tegellijm kan deze gebruikt worden voor alle keramische oppervlakken. Hoge plaatsingszekerheid en meer flexibiliteit kenmerken dit product. Nieuw is zijn snellere uitharding – hiermee is de PCI Flexmörtel® S1 reeds na ca. acht uur beloopbaar en voegbaar, ook op niet-absorberende ondergronden.

De PCI Flexmörtel® S1 scoort dankzij zijn universele toepassing: krachtig en overal te gebruiken, voor alle keramische ondergronden, binnen en buiten, op wanden en vloeren.

Tegelzetbedrijven profiteren op de bouwplaats van de verbeterde producteigenschappen, want de nieuwe PCI Flexmörtel® S1 garandeert bij de dagelijkse werkzaamheden een hoge mate van flexibiliteit voor wat betreft de tijdsduur en de plaatsingszekerheid, ook onder zware omstandigheden. Cementdekvloeren kunnen dankzij de PCI-S1-technologie in plaats van na een wachttijd van 28 dagen, reeds bij ≤ 4% CM restvochtgehalte worden belegd. De bijzondere kracht van de PCI Flexmörtel® S1 ligt, naast de snellere uitharding, in de grote flexibiliteit: horizontale krachten, zoals die bijvoorbeeld bij temperatuurschommelingen of krimp optreden, kunnen probleemloos worden gecompenseerd. Zodoende is ook het leggen op cementdekvloeren met vloerverwarming zonder voorafgaand opwarmen mogelijk. Bovendien kan de consistentie van het mortelbed afhankelijk van de desbetreffende eisen variabel worden ingesteld. Verder wordt het product gekenmerkt door een grote eerste hechtsterkte - daardoor is het bijzonder geschikt voor het verwerken van groter formaat tegels.

De PCI Flexmörtel® S1 is zodoende als universele lijm onmisbaar op elke bouwplaats, omdat hij het grootste deel van de dagelijkse uitdagingen bij de werkzaamheden dekt, en hierbij tijd en geld bespaart.
Voor de vakhandelaren van tegels en bouwmaterialen wordt advies met de nieuwe PCI Flexmörtel® S1 en zijn universele toepassingsmogelijkheden aanzienlijk vereenvoudigd.

Ook op het gebied van emissies scoort het product: de PCI Flexmörtel® S1 is volgens GEV-EMICODE uiterst emissie-arm ingesteld (EC 1 PLUS), en zorgt voor een gezonder woonklimaat en een geringere belasting van de omgevingslucht.

“Met de eerste flexibele PCI Flexmörtel® zette PCI ongeveer 40 jaar geleden nieuwe normen op de markt. De productaanduiding werd kenmerkend voor de branche en werd de algemene benaming voor alle flexibele tegellijmen“, aldus Stephan Tschernek, hoofd Marketing PCI-Groep. “De PCI Flexmörtel® S1 met verbeterde formule, onderdeel van de nieuwe Flexmörtel-generatie, staat voor eenvoudige handling en een grote mate van veiligheid en flexibiliteit voor elke bouwplaats – onmisbaar voor elke tegelzetter.“
Contact