PCI Nanolight in nieuwe formulering en met duidelijk verbeterde verwerkingseigenschappen
PCI Augsburg GmbH heeft de beproefde flexibele mortel PCI Nanolight nu verder verbeterd als antwoord op de verder toegenomen eisen op de markt. De vernieuwde formulering op basis van de lichte mortel-technologie scoort met een grotere sterkte, een langere correctietijd en een nog flexibeler en eenvoudiger verwerkingsprofiel.
Sinds zijn introductie staat de lichte variabele PCI Nanolight voor een nieuwe generatie tegellijmen. Het bijzondere: ongeacht de ondergrond, binnen of buiten – PCI Nanolight is geschikt voor alle keramische bekledingen op wanden en vloeren, en scoort met zijn uitzonderlijke verwerkingscomfort. De gebruikte lichte mortel-technologie zorgt voor een hoger rendement (tot 45% in vergelijking met conventionele PCI-tegellijmen) en een lager draaggewicht (15 kg zak met handvat) bij dezelfde prestaties.

Sinds de introductie van PCI Nanolight zijn de eisen aan de verwerkingseigenschappen echter verder toegenomen. PCI heeft hiermee rekening gehouden met een verbeterde formulering, waarbij de samenstelling van de lichte vulstoffen opnieuw is gedefinieerd. Ambachtslieden profiteren zodoende van een grotere sterkte, een langere correctietijd en een nog flexibeler en eenvoudiger verwerkingsprofiel.

Zo kunnen zware tegels van groot formaat moeiteloos op wanden en vloeren worden aangebracht zonder omlaag te glijden of door te zakken. Tot ca. 15 minuten na het leggen kunnen de tegels nog volledig probleemloos worden gecorrigeerd. De geoptimaliseerde samenstelling van de lichte vulstoffen geeft PCI Nanolight zijn romige consistentie, en maakt het aanbrengen flexibeler en eenvoudiger dan ooit tevoren.

  • Kan zeer flexibel en zonder krachtsinspanning worden aangebracht – maakt efficiënt en snel werken mogelijk
  • Grotere sterkte – omlaagglijden en afzakken van grote tegels op muren en vloeren wordt voorkomen
  • Verbeterde correctietijd – tegels kunnen tot ca. 15 minuten na het leggen nog gecorrigeerd worden
De consistentie van de flexmortel kan nog variabel worden aangepast – als dunbed- of middelbedmortel en voor het egaliseren. Hierbij zijn lijmbeddikten mogelijk van 1-10 mm. De verwerkingstijd van ca. 90 minuten is comfortabel, er treedt geen verstijving op. Het gelegde oppervlak is al na ca. 8 uur beloopbaar.

PCI Nanolight levert een grote bijdrage aan een gezonde en duurzame woonomgeving. De conform GEV-EMICODE EC 1 PLUS als uiterst emissie-arm gecertificeerde flexmortel is stofarm ingesteld, d.w.z. bij het openen, uitgieten en roeren ontstaat nagenoeg geen stofontwikkeling. Naast een gezondere werkomgeving blijft de bouwplaats ook schoner en verliezen de vaklieden minder tijd door het schoonmaken.

PCI Nanolight is een product uit de PCI-Nano-lijn, die centraal staat bij de actuele PCI-jaarcampagne onder het motto “Out of this world”. De PCI-Nano-lijn wordt gekenmerkt door innovatieve technologie op het hoogste niveau, voor een uitzonderlijk toepassings- en verwerkingsprofiel.

“Met de PCI Nanolight flexmortel in een verbeterde formulering presenteren we opnieuw een product binnen onze technologisch hoogontwikkelde, innovatieve PCI Nano-lijn”, aldus Stephan Tschernek, hoofd Marketing van de PCI Groep. “De geoptimaliseerde lichte mortel-technologie biedt een breed scala aan voordelen, van duidelijk verbeterde verwerkingseigenschappen tot een hoger rendement en lagere transportkosten.”
Contact