PCI Nanorapid – 's werelds eerste vervormbare tegellijm met CSA-technologie
PCI Augsburg GmbH presenteert met PCI Nanorapid 's werelds eerste tegellijm op de markt die wordt vervaardigd volgens de nieuwe CSA-technologie, waarvoor octrooi is aangevraagd. Dankzij de CSA-technologie biedt PCI Nanorapid de verwerkers op de bouwplaats geheel nieuwe mogelijkheden: lange verwerkings- en correctietijd in combinatie met een korte uithardingstijd. Zo kunnen bouwprojecten optimaal gepland, werkprocessen versneld en het verwerkingscomfort vergroot worden. Tegelijkertijd reduceert de CSA-technologie de CO2-voetafdruk van de nieuwe sneltegellijm aanzienlijk.
Tijd is op de bouwplaats vaak de beslissende factor, met name bij saneringen en renovaties tijdens de gewone werkzaamheden. De nieuwe snellijm PCI Nanorapid voor het leggen van keramische en natuursteenvloeren garandeert nog meer plannings- en uitvoeringszekerheid op de bouwplaats.

Dankzij de CSA-technologie, waarvoor octrooi is aangevraagd, combineert de nieuwe vervormbare tegellijm het verwerkingscomfort van een snellijm met dat van een normaal uithardende lijm. Hij gedraagt zich onafhankelijk van de omgevingstemperaturen nagenoeg hetzelfde, met een lange open tijd voor het leggen zonder stress, en desondanks een korte uithardingstijd, zodat al na korte tijd op dezelfde dag kan worden gevoegd.

De consistentie van PCI Nanorapid is variabel instelbaar – afhankelijk van de grootte van en het soort vloerbedekking als dunbed-, vloeibed- of middelbedlijm. Hierbij zijn lijmbeddikten mogelijk van 1-20 mm.

  • Lange verwerkingstijd tot ca. 60 min., onafhankelijk van de omgevingsomstandigheden, zowel binnen als buiten
  • Korte uithardingstijd van ca. 90 min. en volledige belastbaarheid na ca. 6 uur
  • Lange correctietijd tot ca. 30 min.
Bovendien levert PCI Nanorapid een grote bijdrage aan een gezonde en duurzame woonomgeving. De conform GEV-EMICODE EC 1 PLUS als uiterst emissie-arm gecertificeerde snellijm is stofarm ingesteld, dat wil zeggen bij het openen, uitgieten en roeren ontstaat nagenoeg geen stofontwikkeling. Bij het vervaardigingsproces wordt dankzij de CSA-technologie duidelijk minder energie verbruikt dan bij traditionele producten met Portlandcement. De CO2-voetafdruk wordt zodoende aanzienlijk verkleind.

PCI Nanorapid is een product uit de PCI-Nano-lijn, die centraal staat bij de actuele PCI-jaarcampagne onder het motto “Out of this world”. De PCI-Nano-lijn wordt gekenmerkt door innovatieve technologie op het hoogste niveau, voor een uitzonderlijk toepassings- en verwerkingsprofiel.

“Met de snellijm PCI Nanorapid met CSA-technologie stellen wij nieuwe maatstaven op het gebied van het leggen van tegels en natuurstenen”, aldus Stephan Tschernek, hoofd Marketing van de PCI Groep. “Dit is het eerste product binnen onze technologisch geavanceerde, innovatieve PCI-Nano-lijn dat vaklieden dankzij optimale planbaarheid een duidelijk concurrentievoordeel biedt. En dat bovendien met een goed geweten, want PCI Nanorapid levert een actieve bijdrage aan een grotere duurzaamheid bij een duidelijk kleinere CO2-voetafdruk in vergelijking met traditionele tegellijmen.”
Contact