PCI Novoment® Flow completeert de bekende productgroep PCI Novoment®
Met PCI Novoment® Flow presenteert PCI Augsburg GmbH een nieuwe kant-en-klare gietdekvloermortel voor zelfverlopende cementdekvloeren die de bekende productgroep PCI Novoment® uitbreidt. De belangrijkste voordelen zijn dat de dekvloer snel legklaar is en dat het product staand met minder fysieke inspanning kan worden verwerkt. Het nieuwe product is bestand tegen vocht en strooizout en daardoor ook geschikt voor buiten.
Met de nieuwe droge gietdekvloermortel PCI Novoment® Flow kunnen de bouwwerkzaamheden snel worden hervat, het product is ideaal voor alle vloeren die snel legklaar moeten zijn. Dit geldt voor cementgebonden ondergronden, maar ook voor dekvloeren of scheidingslagen of dempende lagen in zowel woningen als bedrijfsgebouwen (ook voor grote oppervlakken) en verwarmde dekvloeren.

Met het zelfverdichtende verloop van de gietdekvloer PCI Novoment® Flow kan een homogeen gesloten oppervlak worden bereikt. Omdat het materiaal tijdens het uitharden niet krimpt of kromtrekt, wordt gevolgschade voorkomen, zoals holle ruimten, een omhoogkomende vloer of scheuren in voegen en tegels. De vloer kan al na ca. 1 dag worden betegeld en is al na ca. 6 uur begaanbaar. Ondanks de korte uithardtijd is de verwerkingstijd van PCI Novoment® Flow ongeveer 1 uur.

"De gietklare consistentie vergroot ook het verwerkingsgemak voor gebruikers. Vakmensen kunnen de dekvloer gemakkelijk en met weinig fysieke inspanning staand opbrengen en hoeven niet op de knieën te werken. Een ander voordeel op de bouwplaats: omdat PCI Novoment® Flow een kant-en-klare mortel is, is mengen met zand niet nodig", aldus dr. Tobias Gutberlet, productmanager bouwtechniek bij PCI.

PCI Novoment® Flow is bestand tegen vocht en strooizout en daardoor zowel binnen en buiten te gebruiken met een dikte van 20 tot 80 mm. De nieuwe kant-en-klare gietdekvloermortel is verkrijgbaar in een zak van 25 kg en is zeer emissie-arm conform de GEV-EMICODE EC1 PLUS voor gezonde woningbouw.

Onlangs ppresenteerde het bedrijf met PCI Novoment® Light een nieuwe kant-en-klare lichtgewicht dekvloermortel die zich onderscheidt door een zeer laag gewicht (ongeveer 50 procent minder gewicht in vergelijking met conventionele dekvloeren) en de gemakkelijke verwerking: gewoon mengen met alleen water, lange verwerkingstijd, korte droogtijd. Daardoor is PCI Novoment® Light het ideale product voor renovatiewerkzaamheden en uitbreidingen van bestaande bouw waarmee bovendien de bouwwerkzaamheden snel kunnen worden hervat.

De PCI Novoment® productgroep, bestaande uit Novoment® Flow, Novoment® Light, Novoment® M1 plus, Novoment® M3 plus, Novoment® Z1 en Novo­ment® Z3, is een doordacht aanbod van krachtige producten en daarop afgestemde services en diensten. De dekvloeren van PCI overtuigen door hun technische kwaliteit, goede verwerkingseigenschappen, zo nodig snelle belegbaarheid en optische eigenschappen.
Contact