PCI Novoment® Light: een nieuwe dimensie kant-en-klare lichtgewicht dekvloermortel
Met PCI Novoment® Light completeert PCI Augsburg GmbH het assortiment snelproducten voor dekvloeren van haar productgroep PCI Novoment®. De nieuwe kant-en-klare lichtgewicht dekvloermortel onderscheidt zich door een zeer laag gewicht en de gemakkelijke verwerking: gewoon mengen met alleen water, lange verwerkingstijd, korte droogtijd. Daardoor is PCI Novoment® Light het ideale product voor renovatiewerkzaamheden en uitbreidingen van bestaande bouw waarmee bovendien de bouwwerkzaamheden snel kunnen worden hervat.
Op basis van lichtgewicht vulstoffen heeft PCI een nieuwe snelmortel voor dekvloeren ontwikkeld die in vergelijking met conventionele dekvloeren ongeveer 50 procent lichter is. Leggers van dekvloeren, uitvoerders van renovatiewerkzaamheden en tegelzetters kunnen zodoende de werkzaamheden aan dekvloeren ook probleemloos uitvoeren daar waar de oppervlaktemassa een centrale rol speelt. Dat is bijvoorbeeld het geval bij balkenplafonds en houten vloerdelen, bij statisch kritische ondergronden binnen en buiten en in vochtige ruimtes. Renovatiewerkzaamheden en werkzaamheden aan bestaande bouw kunnen daardoor eenvoudiger worden gepland en uitgevoerd. Voor de vakhandel is het nieuwe product een uitbreiding en tegelijkertijd een completering van het assortiment snelmortels.

Dekvloerlaag in één bewerking

PCI Novoment® Light kan daarnaast zeer gemakkelijk met de hand of machinaal worden verwerkt: na het mengen met water kan de mortel eenvoudig steviger worden gemaakt en verdicht worden. Na het uitstrijken en schuren hoeft het oppervlak nauwelijks meer te worden geëgaliseerd. In slechts één bewerking is een dragende, geheel gebonden dekvloerlaag aangebracht. Daardoor kunnen de werkzaamheden snel worden hervat en kan de dekvloer op logistiek moeilijk toegankelijke plaatsen makkelijker worden aangebracht: extra zand voor het mengen hoeft niet naar de bouwplaats te worden getransporteerd en werkzaamheden op moeilijke of krappe plaatsen kunnen dankzij het lichte en gemakkelijke gebruik worden uitgevoerd zonder fysiek zware inspanningen.

Lange verwerkingstijd, snel begaanbaar

PCI Novoment® Light kan binnen circa één uur worden verwerkt en droogt toch snel. Al na zes uur is de dekvloer begaanbaar en na ongeveer één dag kan hij worden betegeld. De nieuwe kant-en-klare mortel vertoont nauwelijks krimp en kromtrekking waardoor het nagenoeg uitgesloten is dat het aan de randen afbreekt. PCI Novoment® Light is ook geschikt onder vloerverwarmingen, voor keldervloeren en in badkamers.

„Wij hebben een kant-en-klare mortel ontwikkeld die een echte meerwaarde biedt voor vakmensen en de handel. De ontwikkeling van dergelijke nieuwe producten is vooral gebaseerd op onze praktijkervaring en de continue feedback van verwerkers en vakhandels. De productgroep PCI Novoment® is al jaren een begrip. Met PCI Novoment® Light completeren wij de productgroep en kunnen wij zodoende de dagelijkse werkzaamheden in de bouw en de advisering in de vakhandel verder verbeteren“, vertelt dr. Tobias Gutberlet, productmanager bouwtechniek bij PCI Augsburg GmbH.

De nieuwe kant-en-klare lichtgewicht mortel is verkrijgbaar in een zak van 15 kg waarmee een even groot oppervlak kan worden bedekt als een zak van 30 kg traditionele dekvloermortel. PCI Novoment® Light is bovendien zeer emissie-arm conform GEV-EMICODE EC1 PLUS.
Contact