PCI verdubbelt capaciteit van de dispersieproductie op hoofdvestiging in Augsburg
Met een nieuwe dispersie-installatie op de hoofdvestiging van de onderneming in Augsburg verdubbelt PCI Augsburg GmbH haar productiecapaciteit voor wat betreft dispersie. Dr. Wolfgang Hübschle, economisch adviseur van de stad Augsburg, nam samen met de PCI-directie en het projectteam de uitbreiding van de installatie op 17 november 2022 feestelijk in gebruik. De installatie zal vanaf december 2022 op volledige capaciteit in bedrijf zijn.
Met een investering van een kleine 10 miljoen euro heeft PCI Augsburg GmbH haar dispersie-installatie op de hoofdvestiging in Augsburg uitgebreid. Na een bouwperiode van minder dan een jaar is de installatie nu voltooid. Vanaf december zal de productie op volledige capaciteit draaien. Op 17 november 2022 vond de officiële ingebruikname plaats in het bijzijn van economisch adviseur en raadslid van de stad Augsburg, Dr. Wolfgang Hübschle.

Momenteel produceert de onderneming in de bestaande dispersie-installatie circa 9000 ton aan PCI-producten (waaronder bijv. de afdichting PCI Lastogum en de vloerbedekkingslijm THOMSIT UK 840). Dankzij de uitbreiding zal de totale capaciteit in de toekomst tot ca. 18.000 ton per jaar bij volledige benutting van de installatie worden verdubbeld. Zodoende kan PCI Augsburg GmbH haar klanten nog sneller bedienen en de beloofde leveringstermijn (“de volgende werkdag bij de klant”) ook op de lange termijn nakomen. In het nieuwe gedeelte van de dispersie-installatie worden producten zoals de THOMSIT-lijmen vervaardigd. In totaal produceert PCI Augsburg GmbH op de vestiging Augsburg 130.000 ton per jaar.

PCI Augsburg GmbH werd opgericht in 1950 en behoort tot de toonaangevende fabrikanten van bouwchemische producten in Duitsland, met meer dan 1200 medewerkers en een omzet van bijna 350 miljoen euro. Met de beide merken PCI en THOMSIT biedt PCI Augsburg GmbH complete systeemoplossingen, in combinatie met een uitgebreid serviceprogramma. Voortdurende investeringen in alle drie de vestigingen op het gebied van de modernste infrastructuur, ultramoderne productie-installaties en logistieke voorzieningen zorgen ervoor dat de onderneming helemaal klaar is voor de toekomst. In de fabriek op de hoofdvestiging van de onderneming in Augsburg, die in 1950 in gebruik werd genomen, zijn vandaag de dag circa 500 personen werkzaam, en worden hoofdzakelijk droge mortels en dispersieproducten geproduceerd.

In oktober 2020 heeft PCI Augsburg GmbH haar nieuwe leveringscentrum in Augsburg, dat de laadcapaciteit met meer dan 30% vergrootte, na een bouwperiode van slechts één jaar voltooid. Tegelijkertijd investeerde de onderneming in de productie-installaties op de locatie Hamm, en bouwde een nieuwe emmer-afvullijn, die de afvulcapaciteit voor stoffen in poedervorm in emmers verdubbelde.

“PCI Augsburg GmbH is met circa 500 medewerkers in Augsburg een van onze grootste werkgevers. Ik ben blij met deze investering in de toekomst, die niet alleen voordelen biedt voor de PCI-vestiging zelf, maar die ook de positie van de economische regio Augsburg versterkt en een bewijs vormt van haar concurrentievermogen. Met name belangrijk voor mij is het feit dat in de nieuwe dispersie-installatie duurzame, milieuvriendelijke producten worden vervaardigd, die natuurlijke, hernieuwbare grondstoffen bevatten,“ aldus Dr. Hübschle.

Frank Rösiger, technisch directeur van PCI Augsburg GmbH, legt uit: “De uitbreiding van de dispersie-installatie in Augsburg is een verdere bouwsteen van onze strategie om onze onderneming door middel van moderne productie-installaties voor te bereiden op de toekomst. Enerzijds om onze kernmarkten en klanten nog beter te kunnen bedienen, anderzijds om onze locatie Augsburg te versterken en veilig te stellen.“
Contact