PCI-website wint German Design Award 2023
De in het voorjaar van 2022 opnieuw gelanceerde PCI-website werd onderscheiden met de German Design Award »Special Mention« in de categorie ‘Excellent Communications Design – Web’ . De door het Augsburgse bureau zwetschke vormgegeven PCI-website-update in het nieuwe corporate design is nog sneller, overzichtelijker, met een nog betere gebruiksvriendelijkheid en uitgebreide functies. De German Design Award wordt jaarlijks uitgereikt door de Rat für Formgebung (Duitse Raad voor Vormgeving) en behoort tot de meest prestigieuze awards op het gebied van design binnen alle sectoren van de industrie.
De in maart 2022 volledig vernieuwde PCI-website werd in december 2022 onderscheiden met de gerenommeerde German Design Award »Special Mention« in de categorie ‘Excellent Communications Design – Web’ . De web-update werd door het Augsburgse bureau zwetschke in het nieuwe corporate design van het merk PCI vormgegeven en geprogrammeerd. Klanten profiteren van de verdere ontwikkeling: Behalve een opvallende look, werd de PCI-website nog sneller, overzichtelijker, met een nog betere gebruiksvriendelijkheid en voorzien van uitgebreide functies. Zo kunnen bezoekers gemakkelijker, met minimale inspanning en slechts een paar muisklikken, alle belangrijke tools en informatie vinden. Hiertoe werd een nog snellere en eenvoudigere zoekfunctie en een nog gebruiksvriendelijkere navigatie geïmplementeerd. De diverse handige functies omvatten productaanbevelingen, een uitgebreide checklist, een op de doelgroep gerichte toegang voor architecten en nog veel meer.

“Samen met ons bureau zwetschke zijn we heel blij met deze onderscheiding. Ons corporate design, dat begin 2022 volledig werd vernieuwd, onderscheidt zich met het in het oog springende PCI-oranje heel duidelijk, niet alleen in gedrukte media, maar ook op onze website,” vertelt Stephan Tschernek, hoofd Marketing van de PCI Groep. “Voor ons is het echter vooral belangrijk om niet alleen optisch indruk te maken, maar de bezoekers van onze website optimale snelheid, overzichtelijkheid en gebruiksvriendelijkheid te bieden. We beschouwen het als een eer dat de Rat für Formgebung dit heeft beloond met de German Design Award 2023.“

De German Design Award van de Rat für Formgebung, die sinds 2012 jaarlijks wordt toegekend, behoort tot de meest prestigieuze awards op het gebied van design binnen alle sectoren van de industrie, waarbij de »Special Mention«-onderscheiding voor opmerkelijke design-prestaties wordt uitgereikt. De jury bestaat uit design-experts uit het bedrijfsleven, de academische wereld en de wetenschap, alsmede de designsector, afkomstig uit elf landen. In totaal werden in 2023 uit 60 landen producten en projecten ingediend om in aanmerking te komen voor de prijs. De officiële uitreiking van de German Design Awards vindt plaats op 3 februari 2023 in Frankfurt am Main.
Contact