Vloeibare kant-en-klare sneldekvloermortel PCI Novoment Flow: Formulering verder verbeterd
PCI Augsburg GmbH heeft de formulering van de beproefde vloeibare kant-en-klare dekvloermortel PCI Novoment Flow voor zelfverlopende cementdekvloeren verder geoptimaliseerd. Dankzij het verbeterde vloeigedrag kan PCI Novoment Flow nu nog eenvoudiger worden verpompt. Vaklieden profiteren bovendien van een geringere nabewerking. De belangrijkste voordelen – snelle belegbaarheid, snelle droging en uitharding – blijven gewoon behouden.
PCI heeft de formulering van de vloeibare kant-en-klare sneldekvloermortel PCI Novoment Flow nu verder verbeterd. Dankzij de nieuwe formulering is het product nog vloeibaarder en hierdoor nog eenvoudiger te verpompen. Vaklieden kunnen zodoende de dekvloer eenvoudiger en sneller aanbrengen en hebben bovendien minder nabewerking, waardoor een aanzienlijke toename van de efficiëntie wordt verkregen: Ook de daaropvolgende oppervlaktebehandeling (polijsten) vergt duidelijk minder werk dankzij het verbeterde vloeigedrag.

PCI Novoment Flow biedt nog steeds de bewezen voordelen:

  • Lange verwerkingstijd: ca. 1 uur
  • Zeer snel drogend: na ca. 6 uur beloopbaar
  • Snelle uitharding: na ca. 1 dag belegbaar met tegels
Het zelfverdichtende verloop van de gietdekvloer PCI Novoment Flow maakt een homogeen gesloten oppervlak mogelijk. Het krimp- en vervormingsarme uithardingsproces voorkomt gevolgschade zoals holle lagen, komvorming of scheuren in voegen en tegels. De vloer kan reeds na één dag met tegels worden belegd, en is al beloopbaar na ca. zes uur. Ondanks de korte uithardingstijd is PCI Novoment Flow gedurende circa één uur verwerkbaar. Zo maakt de nieuwe droge gietdekvloermortel PCI Novoment Flow een snellere bouwvoortgang mogelijk, en is deze ideaal voor alle vloeren waarbij een snelle belegbaarheid vereist is. Hiertoe behoren compound-dekvloeren op scheidings- en isolatielagen in de woning- en utiliteitsbouw (ook voor grote oppervlakken) alsmede verwarmde dekvloeren.

“De tijdvensters voor de afzonderlijke bouwmaatregelen worden steeds korter en de tijdsdruk neemt voortdurend toe. Vaklieden willen daarom producten die hen helpen om het werk te versnellen. Daarom hebben wij de formulering van ons beproefde product PCI Novoment Flow verbeterd, zodat de dekvloer dankzij het geoptimaliseerde vloeigedrag nog eenvoudiger en sneller kan worden aangebracht”, aldus Stephan Tschernek, hoofd Marketing van de PCI Groep.

PCI Novoment Flow is ongevoelig voor vocht en vorst, en kan daarom zowel binnen als buiten worden toegepast met laagdiktes van 20 tot 80 mm. De nieuwe kant-en-klare dekvloermortel is verkrijgbaar in 25 kg zakken en is uiterst emissiearm conform GEV-EMICODE EC1 PLUS, voor een gezonde woonomgeving.
Contact