Succesverhaal met toekomst
In 1950, aan het begin van de 'Wirtschaftswunder'-jaren, richtten de Augsburgse ingenieur Karl Strehle en de Frankfurtse zakenman Hans W. Schulz Poly-Chemie-Ingenieurgesellschaft mbH op. Met de legendarische PCI-emulsie bereikten zij een jaar later al een doorbraak in de markt. De oprichters bewezen een uitstekend gevoel voor de markt te hebben: hun morteladditief was het bouwmateriaal waaraan de boomende bouwsector behoefte had. Het merk PCI was geboren.
Pionier op de markt.

“Weten waar de markt behoefte aan heeft”, dat is het geheim van het succes van PCI.

In 1959 kwam PCI FT Tegellijm op de markt, de eerste cementgebonden tegellijm voor dunbedverlijming. Andere baanbrekende producten volgden, zoals de eerste oplosmiddelvrije primer op kunstharsbasis en producten met nano- en lichtemorteltechnologie. PCI was ook een pionier op het gebied van afdichtingsmiddelen en verlijmingsmaterialen met afdichtingsfunctie. Met de eerste flexibele tegellijm in poedervorm werd PCI in 1981 marktleider op het gebied van tegelverlijming.

PCI. Leefruimten creëren en tegelijk dromen realiseren.

De behoeften van de markt veranderen voortdurend en vereisen steeds weer nieuwe, passende productoplossingen. Momenteel spelen wij bijvoorbeeld op de trend naar individualisering in met een voegmortel in honderden verschillende kleuren: PCI Durapox® Premium Multicolor. Voor professioneel kleuradvies hebben wij de digitale kleurenscanner PCI Colorcatch Nano ontwikkeld. De toegenomen vraag naar emissiearme bouwmaterialen komt tot uiting in ons duurzame productassortiment. Het overzichtelijke en compacte kernassortiment vergemakkelijkt de keuze van de producten. Tegelijkertijd bieden wij voor elke specifieke toepassing een individuele oplossing.

PCI. Service die klopt.

PCI-seminars, professionele bijeenkomsten in heel Duitsland, adviseurs op het gebied van planning en advies op de bouwplaats en applicatietechnici die hun kennis delen om problemen op te lossen, zowel op locatie als via live chat. Dat is de service van PCI. Handelaren en vaklieden profiteren van het uitgebreide servicepakket van PCI en zijn succesvol – omdat de service gewoon klopt!

PCI. Producten die overtuigen.

PCI-producten worden voor uiteenlopende projecten en op verschillende gebieden gebruikt.

Elke dag wordt zo'n 84.000 m² woonruimte in Duitsland betegeld met tegellijm van PCI. Onze producten zijn verwerkt in de grootste vistrap van Nederland en op de top van de Predigtstuhl in de Beierse Alpen. Ze worden gebruikt in zwembaden en kuuroorden, particuliere gebouwen, commerciële en industriële gebouwen, dierentuinen en parken. PCI-producten zijn simpelweg overtuigend. Kijk zelf maar!

Contact